Ze waren niet in het programma “Ik vertrek”. Maar het had evengoed gekund in 2008. Marco en Susan lieten in Nederland alles achter en begonnen opnieuw in Oostenrijk. Twee zoontjes van 2 en 5 jaar onder de arm meegenomen en hup naar het land waar echt alle vier jaargetijden even mooi, even anders en even bijzonder zijn! In Piesendorf bij Zell am See Kaprun is vervolgens hun Haus Piesendorf opgebloeid.

Marco was voorheen fruitteler in West-Friesland (op wintersportweerman komen zoals bekend is aardig wat fruittelers voor hun nachtvorstwaarschuwingen). Susan was dialyseverpleegkundige in het ziekenhuis in Hoorn. Een prima bestaan in een prachtige Nederlandse omgeving dus. En toch ging het roer om en de handen uit de mouwen. Haus Piesendorf was het eerste pand dat ze kochten. Het groeide van vijf appartementen naar negen comfortabele vakantiewoningen. In 2014 namen ze een hotel over in het centrum van Kaprun, dat nieuw leven ingeblazen kreeg en vijf jaar later weer werd verkocht.

Met volle energie ging het stel verder in Piesendorf, een leuk dorp met geen eigen skilift maar een super gemakkelijke toegang tot de Maiskogel in Kaprun en de Areit van Zell am See en via de tunnel ben je ook zo in Saalbach-Hinterglemm. De skipas in in al die gebieden geldig. In totaal bezitten ze nu vijf prachtige vakantiehuizen in dit mooie dorp van een tweepersoons appartement tot een groepshuis van veertien tot vijftig personen. Elk wat wils. Marco en Susan kijken echt naar wat gasten willen en spelen daarop in. Zo hebben ze bij Haus Piesendorf is een speelplaats voor jong en oud gebouwd. 

Marco: “We hebben het nog steeds ontzettend naar ons zin. Nooit heimwee gehad. Onze drie zoons (inmiddels 18, 16 en 10 jaar oud) zijn echte Oostenrijkers geworden die vloeiend ‘Pinzgauerisch’ spreken. Wij vormen een echte schakel tussen Nederland en Oostenrijk en dat waarderen onze gasten enorm. Wat dat betreft: Tot ziens in Piesendorf.”

De huizen en appartementen die je kunt huren zijn:

Kijk maar eens rond!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Paul A Club 1989 · 30 april 2024 op 17:17

Knap gedaan hoor, zie waar passie je kan brengen, ik zal ze zeker eens checken!

Gesloten voor reacties.