Best een beetje een revolutie: vorig weekeinde won Marcel Hirscher al een reuzenslalomwereldbeker – die van Val d’Isère. Dat was echter omdat de afgod van de reuzenslalom Ted Ligety uitviel in de eerste run. Vandaag op de Gran Risa piste van Alta Badia is de Amerikaanse koning echt van de troon gestoten: Hirscher wint en ook de jonge Fransman Alexis Pinturault was hem te snel af. Vrijdag en zaterdag waren natuurlijk al de afdaling en Super-G van Val Gardena die werden gewonnen door respectievelijk de Noor Aksel Lund Svindal en de Canadees Erik Guay.  Wat een bak sneeuw gaat er vallen in beide dalen zeg met kerst! 

hirscher2212

 

Voor de dames: de half-Nederlandse skikoning op de cover afgelopen week….

weirather

 

Voor de heren dan nog Tina Weirather uit Liechtenstein (zijn er ook bezoekers van deze site die daar geskied hebben?) die de eerste run in Val d’Isère vandaag de snelste was. We zullen zien of ze ook weet te winnen. Lara Gut staat derde en die mag er ook wezen! De Zwitserse Marianne Kaufmann-Abderhalden won gisteren de afdaling in het mondaine Franse skioord. 

vonn

 

Het probleemgeval bij de dames is natuurlijk Lindsey Vonn. Ze tobt sinds haar gruwelijke val vorig jaar tijdens het WK in Schladming. Gisteren belandde ze buiten de piste en verdween met opnieuw een pijnlijke knie geflankeerd door haar vriend Tiger Woods. Als je dit leest op NOS.nl dan krijg je het gevoel dat deze sportster met pure kamikaze bezig is… ik durf tijdens de afdaling van Sochi niets een te kijken….


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.