Hoe blauw is blauw? Elke wintersporter weet dat de ultieme blauwe kleur van de hemel – soms zelfs gentiaanblauw – alleen in de winter in contrast met de sneeuw op de grond. Hierboven de top van de Grossglockner gezien vanaf het Lucknerhaus in de gemeente Kals.

Het is een “nieuwe” cam. Afgelopen februari gemonteerd.

We zitten in een uitdrogende fase in de Alpen. Reeds gevallen sneeuw sublimeert. Enkel sneeuwkanonnen maken de hellingen wit.

Dit soort plaatjes krijg je met dit weertype. Hierboven de Bernina-pas.

Hier de Jaunpas. Dat is ook Zwitserland.

De Franse Alpen geven nu helaas ook dit beeld. Het had er mooi gesneeuwd maar man wordt het weer snel groen allemaal.

Dan lijken ze in Oostenrijk harder te gaan met de kunstsneeuw. Hierboven Zell am See Kaprun.

En Hinterglemm! Ik kan niet wachten.

Sneeuw van moeder natuur zien we in Noorwegen. Tegen de hoofdkam aan sneeuwt het best hard. Beneden regent het nog.

Achter de hoofdkam zoals hier in Hemsedal … is het eerder nog troosteloos. Nou. Gewoon thuis maar genieten. Minimaal tot komende donderdag is het droog en zonnig.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.