alpinecoaster

Zell am See Kaprun heeft een topattractie: de Alpine Coaster Maisiflitzer in het kleine Maiskogel skigebied bij Kaprun. Een spannende rit naar het dal. De 2-zitter bakjes racen met een gemiddelde snelheid van 40 km p/u. Het hoogste punt boven de grond is 11 meter, en de scherpe bochten maken het echt een spannende rit. De lengte van de baan is 1300 meter. De reacties en ervaringen op het internet geven aan dat deze op de ‘Maiskogel‘ spectaculair is. Zelf ben ik 2 keer naar Kaprun op wintersport geweest (1998,1999), maar heb deze Coaster jammer genoeg nog niet zelf meegemaakt. Enfin, de gestroomlijnde kuipstoelen en gordels zorgen voor goede veiligheid. Kleine kinderen van 3 tot en met 7 jaar mogen ook mee onder begeleiding. Kinderen vanaf 8 jaar en minimaal 125 cm hoog mogen alleen rijden. Ja, dit hoort ook bij wintersport tegenwoordig, en is gewoon geweldig cool om te doen.

alpinecoaster2

Rijden op een pistenbully
De familieberg Maiskogel met de rodelbaan ‘Maisiflitzer’ en een skigebied van 68 hectare zorgt voor winterplezier voor groot en klein. Wie een kijkje achter de schermen wil nemen heeft op de Maiskogel in Zell am See-Kaprun de mogelijkheid in een elf ton zware en 500 pk sterke pistenbully mee te rijden. Tweeënhalf uur pistenbully-plezier kost 50 euro,- per persoon, en is dagelijks te boeken. Ga naar de lokale skischool en boek deze aparte ervaring.

pistebully2

De Maiskogel
is een familieskigebied wat tot 1675 meter reikt. Het wordt ook wel aangeduid als het gebied voor de minder ervaren wintersporter. Dit gebied is rechtstreeks vanuit Kaprun te bereiken d.m.v. een snelle moderne 6-persoons stoeltjes lift. Met andere liften kun je dan nog verder naar de top. De Kitzsteinhorn en het skigebied van Zell am See zijn te bereiken per pendelbus, die ieder kwartier zal rijden in het hoogseizoen.

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-) 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

5 reacties

Gesloten voor reacties.