de prachtige pistes van Hintertuxer
Binnenin een gletsjer ziet het er compleet anders uit dan aan de buitenzijde maar het is er zeker even geweldig. Ben je geïnteresseerd, blijf dan zeker lezen. Want onder deze perfecte pistes gaat een ware magie schuil! Toen we het aanbod kregen om ons 30 meter onder de pistes te begeven waren we eerst een beetje wantrouwig, want beweegt dat niet zo’n gletscher? Is dat wel veilig? Het antwoord was ja, dit is compleet veilig!  Dit is namelijk de enige gletsjer in Europa waar dit kan, door de constante binnentemperatuur in de Hintertuxer. Benieuwd naar de binnenzijde, hier krijg je alvast een voorsmaakje, maar geloof mij het is echt het ontdekken waard!

De magie van de Hintertuxer gletscher

De gletsjer van Hintertux bestaat al enorm lang, zelf kunnen ze hier geen jaartal op plakken, omdat ze nog nooit organisch materiaal hebben gevonden in deze gletsjer. In de wintermaanden wordt nog steeds hevig gewerkt om dieper te graven, en tussendoor dan kan het gewone publiek ook nog een rondleiding krijgen in de gletsjer! Sinds 2007 is de Hintertuxer binnenin te bewonderen door het publiek. Sinds 2013 is deze wandeling zelfs uitgebreid en kan je een uur lang de wondere wereld van de gletsjer ontdekken. Toegeven toen ik de foto’s op de website zag wist ik al dat het enorm veelbelovend zou worden. Voor meer info klik dan hier!!!!

Magie in de gletsjer

Een begeleide tour in het Duits, jeetje als ik dat maar ga verstaan! Wel helemaal fijn werd het toen we ontdekten dat onze gids een Nederlander was, Tom woont al 15 jaar in de Alpen en geeft al enkele jaren deze tour. Hij neemt je mee door het oude deel (van 2007) en het nieuwste deel (2013)!

Magie in de hintertuxer

De veiligste gletsjer ook langs binnen

De Hintertuxer gletscher heeft binnenin een temperatuur van -3°C, wat hem de koudste van allemaal maakt. Hierdoor zijn ze echter ook zeker dat deze gletsjer de laatste 200 jaar niet heeft bewogen! Waardoor hij perfect is om langs de binnenzijde te ontdekken, maar hij is ook perfect om liften te bouwen dus. Verwacht je hier niet aan een massa sleepliften, maar aan een perfecte infrastructuur om je dagen te amuseren. Maar nu terug even nog enkele leuke foto’s van de magie in de gletsjer!

magie in de Hintertuxer Gletscher

Ben je in Hintertux, maak dan zeker een afspraak voor deze gletsjer ook langs binnen te bezoeken. Kleed je wel warm, handschoenen zijn een aanrader. Maar draag ook wandelschoenen, want het kan glad zijn. Je daalt neer in een magisch verlichtte wereld en kan genieten van een heel andere kant van de berg waarop jij normaal gaat wintersporten!

 

Magie in de gletscher

magie in de hintertuxer gletscher

Wij waren zowel verrast van de binnen- als buitenkant van de Hintertuxer Gletscher. Wat een topsneeuw, heerlijke brede pistes en dan die binnenkant. Deze plek heeft mijn hart gestolen, in de toekomst willen zowel ik als Dennis hier zeker nog terug heen.

Hintertuxer een waar paradijs


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.