Bizztravel is en blijft een grote steunpilaar voor Wintersportweerman.nl. Als weerman voel ik een sterke band met die club die met veel passie voor de sneeuw grootschalig (kleinschalige met passie zijn er genoeg) accommodatie inkopen op een manier dat voor velen de wintersport nog een beetje betaalbaar blijft (kijk zelf!). Ik ben er dan ook trots op dat ik weer een serie video’s ga opnemen voor Bizztravel dit seizoen. Niet zo frequent als vorig jaar en leuker om naar te kijken want bijvoorbeeld korter. Wat vind je van deze eerste uit Obergurgl-Hochgurgl? In de video kom je ook aan de weet wat voor een gek apparaat dit nu weer is… en spoedig lees je er en uitgebreid verhaal over op deze site.

Deze met lekkere offpiste tracks had ik gisteren al gepost! Patricia gaf aan dat zij nu ook in Obergurgl-Hochgurgl zit. Have fun! Ik rijd straks alweer door naar Zell am See Kaprun en St Martin am Tennengebirge.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.