Foutje! Ik had net de sneeuwkaart van de GFS18 geplaatst met 36cm sneeuw in Zuid-Limburg. Maar de nieuwste berekening heeft 32cm sneeuw midden in Nederland! Zwaartepunt Friesland en Overijssel! Ach het is een variatie op een thema! Heb net een nieuwe hoofdcategorie aangemaakt: “crazy shit” en dat is het.

Hier die kaart van middernacht. Ik ga even een serie maken van de recente brekeningen van die sneeuwgordel. Hij gaat er komen. Het wordt ook zeker 20cm. Maar waar o waar komt ie prcies te liggen straks.

Doen we het ervoor? Dit kan het Europese model echt niet overtreffen! Onmogelijk. Hooguit zuiver schaatsweer daar en niet die sneeuw. Trouwens: de sneeuw komt als de grote vaarten nog niet zijn dichtgevroren dus who cares!Het KNMI heeft trouwens code oranje afgegeven voor ijzel in het Noorden. Hierboven hoe ze tegen de lange termijn aankijken nog voor de schitterende modelruns van vanochtend binnen waren. We werken stevig door. Video analyse Amerikaans model komt eraan. Laters!

Hoe goed is die? Ik ben ook al bezig met de video-analyse van het Europese model… onderstaande kaart geef ik alvast weg…. -18ºC in Coevorden?

Vandaag even een experiment met een snel en strak betaalmodel. Maak 2 euro over en je hebt meteen het wachtwoord alvast voor straks om die video te kunnen zien… het is echt de moeite waard. Helaas kan ik zo niet de mensen die recent 10 of 25 euro hebben gedoneerd gratis toegang geven, wat ik graag zou doen. Maar voor de prijs van een koppie cappuchino die je thuis gratis kunt zetten… heb je echt iets moois vandaag.

Als je betaald hebt zie je hierboven het wachtwoord als het goed is. En kun je nu gaan kijken….

Aan het einde van de video is ook de nieuwe pluim van de run van het Europese model besproken. Aan het begin geef ik als waarschuwing dat GEM de hele winterinval beperkt tot 1 ijsdag. Dus voorpret yes. En altijd slag om de arm.

Zie ook het nieuwe platform patreon.com/smitsays waar je andere krenten uit de pap en later ook podcasts over diverse thema’s zult vinden.

Volg me ook op bitcoindaily.nl. Informeer je daar en op bestebank.org over de laatste trends en de fundamentals.

Inloggen voor gemakkelijker reageren mt een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gerry · 1 februari 2021 op 07:52

Laat maar doorkomen

  Eef · 1 februari 2021 op 08:31

   Hajo · 1 februari 2021 op 09:50

   Ik zag dat je 2 euro betaald had. Kun je me straks vertellen of het allemaal naar behoren werkt ajb? Het is een experiment!

    Eef · 1 februari 2021 op 13:08

    Na betaling starte het filmpje van vanmorgen. Ik heb geen code ontvangen?

     Hajo · 1 februari 2021 op 13:38

     De code staat gewoon in het artikel daar waar de donatieknop zat… kijk goed!

    Eef · 1 februari 2021 op 15:11

    Inmiddels 2x betaald maar geen code voor de middag film?

     Hajo · 1 februari 2021 op 15:50

     Ik mail je!!

sneeuwfanaat(Ron) · 1 februari 2021 op 08:00

Leuk bericht Hajo
Ecmwf heeft vanmorgen ook zeer fraaie winterse setting,ziet er echt goed uit wat betrefd winterweer in de ll

  Hajo · 1 februari 2021 op 09:39

  Inderdaad. Nogal. Video staat te reutelen. Staat om 10u live.

Eric · 1 februari 2021 op 08:34

En toevallig gaat die ene warme oplossing het halen.
Alleszins zo denkt de Belgische weerdienst erover

  Hajo · 1 februari 2021 op 09:39

  Dat kan altijd. GEM heeft ook maar één ijsdag en verder niets. Altijd en slagje om de arm houden. Maar voorpret is ook iets waard. Het verlengt de vorstperiode virtueel als het ware. Aan de voorkant dan. Wat je niet moet doen is in de vorstperiode gaan kniezen omdat modellen zeggen dat het snel weer afgelopen is. Focus sowieso op in het nu genieten… ook de voorpret is in het nu.

Hajo · 1 februari 2021 op 10:12

De video van de schitterende run van het EC staat klaar. Als ht ooit de moeite waard was te doneren dan nu! 🙂

sneeuwfanaat(Ron) · 1 februari 2021 op 11:37

Gfs 6h hoofdrun laat het wel afweten zojuist zeg,geen reden tot paniek Hajo?

  Hajo · 1 februari 2021 op 11:57

  Ensemble kijken. Sowieso geen reden tot paniek. Het is maar een spelletje.

Sneeuwpop · 1 februari 2021 op 12:45

Fantastisch! Ik heb goede hoop gekregen in een mooie winter deze februari. Toch wel grappig dat de weerman in onderstaande link er heel anders over denkt.

Hajo · 1 februari 2021 op 13:46

No worries…. Kijk maar…

  Sneeuwpop · 1 februari 2021 op 13:49

  Wauw, geweldig! Toch wel grappig dat ene weerman Jannes Wiersema de hoop ziet vervliegen: ‘de Russische beer kruipt weer in zijn hol’
  Helaas kon ik de link naar het nieuwsbericht niet vermelden ivm mogelijke spam

henri · 1 februari 2021 op 21:41

mooie uitleg over lange termijn ben benieuwd of de winter inderdaad een voet aan de grond krijgt

Gesloten voor reacties.