header_roderenaultkadjar
Ieder jaar vertrekken we massaal met de auto richting Oostenrijk voor wintersport – geef ons eens ongelijk. Je vindt hier grote skigebieden met honderden kilometers pistes maar ook kleine skigebieden rondom traditionele bergdorpjes met een authentiek karakter. De sfeer is gemütlich en de après-ski is uitstekend. Maar dat is niet alles.Een groot aantal Oostenrijkse hotels vallen in het hogere segment als het aankomt op wellness. Wel zo fijn na een lange autoreis, of dag op de piste!

Heb jij je wintersportvakantie weleens in complete luxe doorgebracht? In Oostenrijk zijn een heleboel ‘parels’ van vakantiehuizen verstopt. Idyllisch en charmante chalets met houtkachels, een kingsizebed, een sauna, een jacuzzi en soms zelfs wel personal roomservice bij de kamer. Hieronder vind je de meest luxe accommodaties op een rij. Om te boeken, of om een beetje bij weg te dromen.

vorarlberg_chalet-lech-lodge

Vorarlberg: Chalet-Lech Lodge
Ben je op zoek naar uitstekende service? Dan is Lech Lodge de accommodatie voor jou. Deze luxe chalets liggen op 5 minuten lopen van het dorpje. Je vindt er een sauna, privé spa, een open haard, keuken met wijnrek – après-ski in je eigen huisje – en een personal assistant. Op deze manier kun je lekker ontspannen na een lange dag in de sneeuw en begin je volledig opgeladen aan iedere nieuwe! Met verse koffie en een krantje. Ben je aangekleed en klaar voor je eerste afdaling van de dag? Om de twee minuten rijdt er een bus naar de skiliftjes. Meer informatie en foto’s vind op je op de website.

tirol_stock-resort

Tirol: Stock Resort
In de sfeervolle houten suites van dit 5-sterren Stock Resort word je wakker met een panoramisch uitzicht op de besneeuwde vallei. Het hotel heeft 5.000 m2 aan wellness en spa om lekker te relaxen. Je hebt keuze uit 11 sauna’s en 12 zwembaden en zelfs aan een culinair 6-gangen menu is gedacht. Dat wordt met een volle buik naar bed! Ontdek meer over deze suites op de website.

salzburgerland_schmiedalm-bergchalet

Salzburgerland: Schmiedalm bergchalet
Skiplezier begint in dit chalet letterlijk voor je deur. Vanuit dit houten huisje ski je zo de berg af. Het chalet ligt namelijk midden op de bergen in Saalbach Hinterglemm, een skigebied met meer dan 270 km piste. Het chalet heeft personal service, een eigen wellness en spa met zwembad en een heel mooi uitzicht. Ben je benieuwd naar meer foto’s en informatie? Je vindt het hier.

oberosterreich_inns-holz

Oberösterreich: INNs HOLZ
Dit chaletdorpje ligt in het gebied Schöneben/Mühlviertel. De vrijstaande huisjes hebben stuk voor stuk een eigen Finse sauna en ieder huisje heeft een eigen vrijstaand bad. Heel romantisch met uitzicht op een open haard! Wil je meer relaxen dan alleen in bad? Dat kan ook. Het resort heeft een spa met verschillende sauna’s, een aroma stoombad, een whirpool en massageruimte. Zo kun je lekker ontspannen tussen het wintersporten door en ga je – als het helaas weer voorbij is – uitgerust in de auto naar huis! Wil je meer te weten komen over de chalets? Je vindt het hier.

Wat vind je van deze luxe tips? Die geven we je in samenwerking met de Renault Captur en de Renault Kadjar. Deze stoere auto’s zijn ideaal voor winterse omstandigheden, zo rijd je met gemak naar deze mooie accommodaties.

Heb jij nog goede hoteltips? Deel ze hieronder!