Val d'Anniviers top in Maart

Een wintersportvakantie wordt zoveel met de nodige events. In Val d’Anniviers hebben ze dat goed begrepen. Vooral in maart kan je hier terecht voor allerlei leuke evenementen. Ik maakte hier een handig overzicht. Zo kan jij goed plannen wanneer je op wintersport gaat richting dit leuke partnergebied. Of misschien was je nog niet van plan richting Val d’Anniviers te trekken… . Wel laat dit partnergebied jou verrassen tijdens deze leuke maand! 

Maart een topper in Val d’Anniviers

Op 3 en 4 maart kan je richting dit gebied voor de Bella- Tola Trophy en de Illhorn Trophy, beide slalom-wedstrijden. De Bella – Tola is al aan zijn 66ste editie bezig en vindt plaats in St Luc. De Illhorn Trophy is aan zijn 31ste editie toe dit seizoen. Vanop de top van de Illhorn gaat het solo of in koppel al slalommend naar beneden. Fijn detail vanaf de top van de Illhorn kijk je uit op de Matterhorn en de Mont Blanc.

Maart tijd voor de Bella Tola Trophy

10 maart is het tijd voor de Grimentz High Five, een ski en snowboard freestyle wedstrijd. In het funpark van Grimentz kan je naar de beste freestylers gaan kijken. Wil je meer informatie dan kan je even klikken op deze link. Verwacht je aan indrukwekkende jumps zoals op onderstaande foto!

Maart tijd voor de Grimentz High Five

Van 8 tot en met 10 maart kan je ook genieten van de Giant X tour. Klik even hier!! Zowel de classic, open als freestyle competitie vinden dat weekend plaats in Val d’Anniviers.

Maart tijd voor de Giant X tour

Iets later in de maand kan je richting de Derby des Becs (op 24 maart). Dit is pure fun, een race over 5,5 kilometer waaraan iedereen kan deelnemen. Neem er deel met de hele familie of ga voor de individuele categorie. Helmen verplicht natuurlijk ;-). Voor meer informatie klik je even hier!!

Maart tijd voor de derby des becs

Als afsluiter is er de WATERSLIDE! Vorig jaar zelf even gaan kijken in Gargellen en zoiets is altijd lachen. Place to be op 30 maart om 14H00 aan Bendolla/Grimentz.

maart tijd voor de waterslide

Een klein overzicht van leuke events in Val d’Anniviers.

Plan jij dit jaar een bezoekje aan dit partergebied? Laat het ons zeker weten.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!