Een tijdlang was er weinig spannends te ontdekken in de weermodellen en dan raak je je verhaal even kwijt. De sneeuwkansen deze periode waren een losse flodder. Storm komende donderdag? Het lijkt eerder mee te gaan vallen. Wel een fase met harde westenwind waarbij Scandinavië, Rusland, de Alpen en delen van Duitsland goede sneeuw gaan krijgen. En dan zie je ineens hou aanhoudend fris de verdere berekeningen voor maart zijn! Tijd voor een video!

Vanaf morgen echt bagger even qua regen dus! En dan die glijvlucht omlaag …

Dat was ie weer! Fijne dag.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

De eerste mailing aan donateurs met wat nieuws over het platform is gister verstuurd. Maar meer volgen omdat er veel werk aan de vernieuwing te klaren is. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

carl · 9 maart 2021 op 11:03

In winterberg zijn vandaag enkele piste opengegaan. Kijk je naar de webcam’s zie je nog niet heel veel volk. Er is wel een limiet op het aantal wintersporters. Niet gereserveerd kom je de regio niet in.

Tije · 9 maart 2021 op 11:31

Toen je vertelde dat we niet meer op de schaats komen, haakte ik bijna af! Maar…. toch maar even de video afgekeken en inderdaad leuk bericht, interessant om ontwikkelingen eind maart in de gaten te houden!
Ideaal wim-hof-weer inderdaad! Ik doe veel aan hardlopen en merk toch dat ik het prettigste loop bij een temperatuur van pak ‘m beet 10 graden. Twee weken geleden hadden we ineens paar dagen 17 graden, kon ik nog niet best mee overweg. Van mij mag het zo dus wel even zo blijven!
Behalve die (voorspelde) wind en regen dan…..

Gesloten voor reacties.