Een tijdlang was er weinig spannends te ontdekken in de weermodellen en dan raak je je verhaal even kwijt. De sneeuwkansen deze periode waren een losse flodder. Storm komende donderdag? Het lijkt eerder mee te gaan vallen. Wel een fase met harde westenwind waarbij Scandinavië, Rusland, de Alpen en delen van Duitsland goede sneeuw gaan krijgen. En dan zie je ineens hou aanhoudend fris de verdere berekeningen voor maart zijn! Tijd voor een video!

Vanaf morgen echt bagger even qua regen dus! En dan die glijvlucht omlaag …

Dat was ie weer! Fijne dag.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

De eerste mailing aan donateurs met wat nieuws over het platform is gister verstuurd. Maar meer volgen omdat er veel werk aan de vernieuwing te klaren is. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

carl · 9 maart 2021 op 11:03

In winterberg zijn vandaag enkele piste opengegaan. Kijk je naar de webcam’s zie je nog niet heel veel volk. Er is wel een limiet op het aantal wintersporters. Niet gereserveerd kom je de regio niet in.

Tije · 9 maart 2021 op 11:31

Toen je vertelde dat we niet meer op de schaats komen, haakte ik bijna af! Maar…. toch maar even de video afgekeken en inderdaad leuk bericht, interessant om ontwikkelingen eind maart in de gaten te houden!
Ideaal wim-hof-weer inderdaad! Ik doe veel aan hardlopen en merk toch dat ik het prettigste loop bij een temperatuur van pak ‘m beet 10 graden. Twee weken geleden hadden we ineens paar dagen 17 graden, kon ik nog niet best mee overweg. Van mij mag het zo dus wel even zo blijven!
Behalve die (voorspelde) wind en regen dan…..

Gesloten voor reacties.