Even de ogen uitwrijven na weer vele dagen met zeer warm weer in de Alpen. Er komt me toch een bak sneeuw aan op de hogere pistes en ook de dalen worden even weer wit. En …. zelfs in Nederland gaat het sneeuwen maandag. Heus! Ik durf er een boude voorspelling van te maken.

Zo gaat het gebeuren …

Met zeker een leuke opfrisser voor het Kitzsteinhorn met sneeuw die daar op die hoogte nog lang meekan (meivakantie bijvoorbeeld). Maar mag het misschien een beetje meer zijn?

Zoals berekend voor Engelberg bijvoorbeeld. Dikke meter…. de zuidkant krijgt echt niets!

En hoe dan in de Lage Landen … temperatuurdip. En zoals je ziet nog lang niet duidelijk hoe snel dat weer opveert volgende week. Kan best ook ff fris blijven.

Sneeuwbuien zo goed als zeker. Wit worden niet natuurlijk. Poedersuikertje misschien. Ontwikkelingen blijven volgen. Elke dag meer duidelijkheid.

Hierboven NL in het Amerikaanse model.

En dit voor die omgeving Engelberg. Pure noordkant. Kou van eind maart komt misschien terug in april.

Afsluitend: Californië zou een soort woestijn worden met global warming. Geen sneeuw meer. Geen regen. Nou zoals hierboven ziet het er nu uit en …

… de sneeuw moet nog smelten.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

DP · 24 maart 2023 op 20:07

Hajo,
Mooie opfrisser om met Pasen nog eens te gaan. Oostenrijk of Frankrijk?
H eb je het nieuwste rapport van het IPPC gezien? Wat is jou gedachte erover?

Gesloten voor reacties.