Terwijl ik (niet op foto) vanochtend echt weer eens vet heb zitten kicken op flink wat poederbochten (mis dan toch de vermoeidheid van het omhoog lopen nog), durf ik hier te roepen dat er komend weekeinde weer sneeuw in de Lage Landen valt. Leuke sneeuw ook nog wel.

Je ziet hem hier ook heel mooi in het ensemble: op 24 en 25 januari liggen de sneeuwkansen rond de 40%. Niks is zeker op zeeniveau en als het gebeurt dan bij temperaturen boven nul. Maar één “sneeuwdump” hebben we al gehad tenslotte.

Dus hoppa… laten we optimistisch zijn en komend weekeinde gaan genieten.

De laatste run van het Amerikaanse model is het leukst. En het is maar een paar dagen vooruit dus waarom niet!

Het Europese model zit er niet heel ver vandaan. Tuurlijk veel viezer deze berekening. Nog beetje duimen dus. Jullie zien: ik denk met jullie mee. Hier echt geen sneeuwgebrek. En er komt nog wat bij…

Zou je toch voor tekenen zo’n prognose voor een skigebied als Zell am See als je geboekt had? Twee dagen flinke dooi zie je ook. Warme Föhn! Goed voor het verbinden van de sneeuwlagen. Behalve op de hoogste kammen waar het lawinegevaar verder zal stijgen juist door de wind.  Maar het hele seizoen wordt dus echt niets meer. Alleen burgerlijk ongehoorzaam kun je gaan. Genoeg Nederlanders hier ook. Met eigen huis of appartement natuurlijk.Nou snel over naar de leukies dan maar. Een bevroren rivier in Spanje?

En ja zo’n video om komend weekeinde er even bij te pakken als het toch gaat tegen vallen. Wat is dat toch met sneeuw dat het ons zo magisch betovert? Logisch dus dat wintersport en hele grote industrie geworden is. Komt die komende winter als een Phoenix uit de as weer terug?

Blijf hier komen voor mooie plaatjes en winterverhalen. Mij prikkelt het allemaal om juist in Oostenrijk te blijven voorlopig. Lees af en toe wat ik schrijf over bitcoin op bitcoindaily.nl. Mijn BTC adres is 36LUnc5FLvbuLXYMh6Sk6ZT7riXx9Y1J9i zou erg bijzonder zijn daar een kleine donatie op te ontvangen.

Doneer

Persoonlijke informatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Erwin · 19 januari 2021 op 18:46

Moest nog even terugdenken aan je verhaal over de Mystery guest en je genoegen hierover te schrijven. Dat geeft zeer ernstig te denken over jou Hajo. Hieronder waar dat toe kan leiden:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/146852909/hoe-een-skiende-moeder-ervoor-zorgde-dat-5000-mensen-in-quarantaine-moesten?utm_source=(direct)&utm_medium=webpush

  Kirsten_dl · 20 januari 2021 op 00:30

  Vind jij dat nou niet een beetje zielig van de MSM om het zo breed uit te smeren ?!!
  De dame in kwestie, als ik haar was huurde ik de allerbeste advocaten in en sleurde het stukje riooljournalist voor de rechter.
  Waar is het recht op privacy gebleven anno 2021 ? Niemand maar dan ook werkelijk niemand hoeft zich met andermans zaken te bemoeien.
  Als ik nou een paar dagen, week of zelfs een maand op vakantie wil gaan dan hoeft iemand anders daar geen commentaar op te leveren.
  Schandalig wat de pers allemaal doet om mensen bang te maken omwille van een griepje.

   Erwin · 20 januari 2021 op 14:50

   Ik vind vooral jou een WAPPIE

Gesloten voor reacties.