303854_201561996578687_2001598659_n1

Hierboven zie je Ernst Garhammer aan het werk. Zijn broer Fuzzy stond aan de wieg van freestyleskiën en later snowboarden. Zelf werd hij meermaals Europees en wereldkampioen bij het freestyleskiën (buckel, ballet en aerials). Zijn zoon Seb is een wereldberoemde freeskiër. Ik heb voor het eerst in 1996 met Ernst geskied binnen het cursusprogramma van zijn in München gevestigde Garhammer Skitours. In twintig jaar tijd heb ik de door deze skigoeroe ontwikkelde bevrijdende bochtenstijl van voor naar achteren doorgeanalyseerd en geïntegreerd met tal van andere invloeden waaronder het klassieke Oostenrijkse “Beinspieltechnik” systeem. Ik ben erg blij vanaf deze winter als Garhammer Coach Nederlanders in eigen taal kennis te kunnen laten maken met de skitechniek die voelt als een ultieme bevrijding van alle skistress.

allcourses

Wat zijn de grote voordelen van het integreren van de kennis van Ernst Garhammer in je eigen skitechniek?

  1. Eén systeem voor piste, buckels, racen en offpiste
  2. Voorbereid voor de allerslechtste offpiste sneeuw
  3. Garantie dat je nooit meer valt in de poeder (risicofactor lawines)
  4. Strakker carven en soepeler draaien op de piste
  5. Blessurevrij skiën: veel minder belasting knieën
  6. Energiebesparend skiën: nooit meer man met hamer
  7. Meer fun en desgewenst meer trucjes: springen, 180, 360, switch skiën
  8. Het vrij-als-een-vogel-gevoel van snowboarden maar dan op je ski’s
  9. Eindelijk ook echt snappen hoe het draaien op ski’s echt werkt
  10. Bouw je eigen skistijl met deze input

Garhammer_Tiefschneefahren_2

Op de reizen van Ernst Garhammer wordt getrained op de piste en toegepast in flauwe buckels en haalbaar offpiste terrein. Binnen de techniek is een grote spreiding van niveau mogelijk en kun je toch samen skiën. Bij al te grote verschillen zit je in een andere groep. In principe skiën alle Nederlanders die via het onderstaande formulier boeken met mij.

Garhammer_SkiTours_2012_ErnstGarhammer1-e1377519851715

Winter 2018 is voor Ernst en mij een eerste seizoen dat ik Nederlanders weer meer in zijn bij een grote groep Duitsers zeer geliefde systeem ga betrekken. Ik ben geen blinde Garhammer volger. Ik vertel mijn eigen verhaal dat uit veel vaatjes tapt variërend van Oostenrijkse skischool via freeriding maar ook iets als yoga tot de pure Garhammer stijl (ook wel ABS genoemd).

319245_201560679912152_758077143_n

Wil jij ook een skistijl leren waarmee je in alle omstandigheden uit de voeten kunt? Waarmee je ook terwijl de jaren vorderen eerder sportiever dan minder sportief gaat skiën? Waarmee je nauwelijks meer las hebt van je knieblessure? Waarmee je de hele dag los kunt zonder echt moe te worden in je benen? Waarmee je misschien in de toekomst ook eens mee wilt op een echt skiavontuur op IJsland (heliski), op de Lofoten, in de Noorse fjorden of in Kamtsjatska!

ernst_garhammer-1024x767

Ernst is erg blij dat ik heb gekozen als coach voor hem actief te willen worden. In het verleden zijn er behoorlijk wat Nederlanders in zijn reizen geweest. Nu met coaching in jouw eigen taal door mijn persoontje moet het echt weer aan kunnen trekken. Ik zou zeggen: neem als goed voornemen om in 2018 echt moeiteloos te leren skiën (we gaan alle overbodige bewegingen uit je stijl halen en enkele onmisbare elementen toevoegen). Er zijn twee mogelijkheden:

Montafon – allround ABS techniek training met Hajo – 11-15 maart
alpenhotel-montafon.net
4 dagen cursus incl. 4 nachten halfpension in 2p kamer 996,-; in 1p kamer 1.056,-; alleen cursus 395,-
Aankomst zondag en eerste cursusdag maandag
Prijs skipas 4 dagen 184 euro

Super! Hajo neemt contact op.

Categorieën: Ga mee!Montafon

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

17 reacties

Gesloten voor reacties.