Schitterend kiekje van vanochtend in Kleinwalsertal zoals gepost op de Facebook-pagina van deze nieuwe partner.  Hoeveel sneeuw is er precies gevallen in dit gebied dat bekend staat als 100% noordelijke Staulage?

kleinwalsertal1

Op Hans ter Braak kunnen we natuurlijk rekenen vanuit Kleinwalsertal. 

kleinwalsertal2

Tja als Hans gelijk heeft, wint Fréderic de battle. Maar is de meter poeder echt al gehaald? Is dit echt een meter sneeuw? Wind lijkt in elk geval in het spel…

zaferna2310

Kijken we op de geliefde webcam van de Zafernalift dan is duidelijk dat hier nog geen meter is neergedaald. Eerder de 50cm waar ik het op hield… mmmm… wat lezen we op krone.at?

In Vorarlberg fiel vor allem im Arlberggebiet, im Bregenzerwald, dem Großen Walsertal und Kleinwalsertal bis unter 800 Meter Seehöhe Schnee. In den nördlichen Regionen wurde bis zu ein Meter Neuschnee gemessen, auf der Silvretta bis zu 80 Zentimeter, teilte die Landeswarnzentrale Vorarlberg mit.

OK: Fréderic, jij wint!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.