Loser is één van die kleine geheime wintersportgebieden die je nu moet ontdekken voor het te laat is. Wat ik bedoel met te laat? Vaak zijn ze nog relatief rustig, ondanks de prachtige mogelijkheden. Loser staat garant voor een dik pak sneeuw en prachtige off-piste mogelijkheden. Nog niet bekend met dit gebied? Lees dan zeker verder!

737fb81bce

Loser – Altaussee

Loser– Althaussee bevindt zich op de grens van Oberösterreich en de Steiermark. Hoe je hier makkelijk kan geraken en München kan omzeilen lees je hier. Loser mag dan relatief klein zijn met 33 kilometer aan pistes en 9 liften (opgelet er is geen gondel), het is net dat wat het geschikt maakt! Geen wachtrijen, perfecte pistes en heerlijk rustig. Loser is één van die gebieden met enorm brede pistes, ideaal voor de beginnende wintersporter. Het merendeel van de pistes is blauw, daarna zijn er ongeveer voor 36% aan rode pistes en 9% zwarte. Lijkt dit gebied je wat te gemakkelijk? Niets is minder waar, Loser is één van de mooiste gebieden voor de off-piste liefhebbers. Een skipas voor dit gebied is relatief goedkoop. Als volwassene betaal je nog net geen €40. Voor de allerkleinsten is er ook een kinder “skiland” met allerlei blauwe pistes.

panorama_loser_bergbahnen_winter_300dpi_2015-16

205698

Crowdfunding project

Voor de eerste maal in Oostenrijk kwam er ook een crowdfunding project om sneeuwkanonnen te financieren. Wie het project steunde werd een “Loser Schnee- Botschafter” en werd bedankt met een dagpas. De investering in sneeuwkanonnen was noodzakelijk om het toerisme in dit kleine wintersportgebied te garanderen. Zeker in tijden van warme seizoenen zoals vorig jaar. Dankzij giften verzamelde het gebied € 650.000, de andere €3.000.000 die noodzakelijk was kwam van de regio Steiermark en het bedrijfsleven.

15027876_1457018397660106_1321612374732672364_n

Prachtige diepsneeuw

Net zoals in Tauplitz kan de sneeuw hier met bakken uit de lucht vallen. Vaak ligt hier in maart tot 3 meter sneeuw! Hier kan het zelfs tot 20 à 30% meer sneeuwen dan in meer zuidelijk gelegen gebieden. Je hoort vooral dat het voor off-piste liefhebbers een echte hotspot is. Loser weet hoe ze je moeten verwennen want ze leggen zelf een Pisten Bully Taxi in om de poederfans veilig op de beste plaatsen te brengen. Geweldig toch! Topsneeuw en een ritje in de bully.  Geniet van het prachtige panorama van de bergen en meren van het Salzkammergut. Op de website van Loser vind je trouwens nog een indrukwekkend filmpje. Naast diepsneeuw is Loser ook geschikt voor het maken van een skitocht. Bang dat dit gebied vol toeristische freeriders zit? Niet dus! Loser is echt een geheim pareltje!

csm_loser-_mirjageh_071_9d733e65f7

Met de fiets in de sneeuw

Ook een aanrader om te proberen is de Fatbike tour. Ga de sneeuw ontdekken met een mountainbike voorzien van dikke banden. Omhoog met de stoeltjeslift en naar benden op de mountainbike, een leuke ontdekking, zeker voor de fietsliefhebbers. Fietsen huren kan natuurlijk ter plaatse. Daarnaast is er een perfect parcours uitgestippeld dat ook voor de beginnende mountainbiker haalbaar is. Toch liever op ski’s de berg op? Waag je dan aan één van de prachtige ski-touren die je kunt vinden. Is dat iets te veel van het goede ga dan voor de romantische 7 kilometer lange wandeling of probeer eens sneeuwschoenwandelen uit. Het kan hier allemaal. Dankzij het prachtige meer is ook paragliding een unieke gebeurtenis.
loser_bergbahnen_fatbike_2015-16__markusraich_47_web

csm_loser_paragleiter_mirja_geh_web_e2b087bdc2

Loser is een waar familieparadijs

Ik haalde al aan dat je hier perfect terecht kunt voor een gezinsvakantie. Er zijn namelijk 2 ski- en snowboardschooltjes voor elk niveau. Pubers kunnen terecht in het funpark “Loserfenster” en voor de kleinste is er het kinderland. Hier vind je een stoeltjeslift, sleeplift, het magisch tapijt en een ski carrousel. Daarnaast is Loser the place to be om te genieten van de Loser panorama ski-route. De langste familie route van Oostenrijk. Van boven aan de LoserHütte gaat het 9 kilometer naar beneden op gezellig brede pistes.

d87270001b dd414350ca

Zin gekregen om ook naar dit geweldig stukje Oostenrijk te trekken?? Onbekend kan soms onbemind zijn, maar Loser steelt gegarandeerd jouw hart! Nog niet overtuigd? Check dan onderstaand introductiefilmpje;-)


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.