Het skigebied Loser in Altaussee is klaar om zijn faam als absoluut Schneeloch waar te gaan maken. De afgelopen dagen zijn alle Gaz-Ex lawinekanonnen getest. Dat gebeurt heel vroeg ’s ochtends om geen wandelaars de stuipen om het lijf te jagen. De lokale gemzen schijnen zo intelligent te zijn dat ze eventjes de helling verlaten tot de knallen voorbij zijn.

Hou je van vuurwerk en explosieven moet je ook de video even zien.

Tja en dan die sneeuw? Komt ie al? Niet echt in de Alpen. Waar wel? In de VS met nu net sneeuwrecords voor oktober in Minnesota.

Ja echt wat aan de hand daar en dan heb ik het niet over de verkiezingen.

Kijk eens naar deze temperaturen op 400m hoogte in de midwest. Da’s een serieuze koudegolf. Wij nog even geduld. Het wordt gauw genoeg winter.

Categorieën: EuropaLoser

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.