Het skigebied Loser in Altaussee is klaar om zijn faam als absoluut Schneeloch waar te gaan maken. De afgelopen dagen zijn alle Gaz-Ex lawinekanonnen getest. Dat gebeurt heel vroeg ’s ochtends om geen wandelaars de stuipen om het lijf te jagen. De lokale gemzen schijnen zo intelligent te zijn dat ze eventjes de helling verlaten tot de knallen voorbij zijn.

Hou je van vuurwerk en explosieven moet je ook de video even zien.

Tja en dan die sneeuw? Komt ie al? Niet echt in de Alpen. Waar wel? In de VS met nu net sneeuwrecords voor oktober in Minnesota.

Ja echt wat aan de hand daar en dan heb ik het niet over de verkiezingen.

Kijk eens naar deze temperaturen op 400m hoogte in de midwest. Da’s een serieuze koudegolf. Wij nog even geduld. Het wordt gauw genoeg winter.

Categorieën: EuropaLoser

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.