familiepiste in Loser

Je kan je geen beter gebied bedenken om met de allerkleinste heen te reizen dan Loser. Je hebt hier een heus kinderland, maar ook de langste familiepiste van Oostenrijk. Deze 9 kilometer lange route gaat over de Panoramastrasse, het prachtige uitzicht krijg je er gratis bij.

De langste familiepiste in Loser

Ga je met kinderen op reis die nog maar enkele jaren op de latten staan dan is een klein, rustig skigebied altijd een aanrader. Loser is met zijn 33 kilometer een ideale bestemming. Je hebt hier geen massa-toerisme, maar wel voldoende sneeuw! De pistes zijn rustig en voornamelijk rood/blauw. Eigenlijk is het niet enkel voor kinderen de perfecte uitvalsbasis maar ook voor beginnende wintersporters.

Het uitzicht in dit Oostenrijkse gebied is trouwens adembenemend.

De familiepiste is 9 kilometer lang en blauw, dus heel toegankelijk voor de beginnende skiër. Je kan deze prachtige piste ook te voet ontdekken. Hou zeker even halt aan de Loser Hütte voor iets lekkers te eten. Tijdens deze leuke afdaling ga je helemaal van de Loser Alm op 1600 meter omlaag naar de Loser Hütte, vervolgens kan je verder afdalen naar het dal op 854 meter. Je kan hier ook best een verblijf zoeken. Indien je in Altaussee verblijft heb je dagelijks een ritje richting het skigebied op de planning staan.

Hieronder nog even de pisten-kaart van Loser, je hebt hier best wat mogelijkheden, je hebt hier op die 33 kilometer zo’n 8 liften. Wat toch kan tellen! En nog beter, wachttijden zijn hier ongekend.
Daarnaast mag je niet vergeten dat dit ook voor off-piste liefhebbers een waar paradijs is.

Leuk extraatje, de prijzen zijn in dit mooie gebied relatief laag! Je kan hier echt koopjes doen, ben je nu helemaal benieuwd geworden? Klik dan even hier.

Je kan een tripje richting Loser altijd combineren met een stop in Die Tauplitz. En stuur ons zeker een foto :)!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!