Bergjuweel Loser

Prinses Sissi ontdekte dit prachtige oord in Salzburg al, nu is aan jullie. Loser is een wandelparadijs, en bovenstaande foto toont perfect waarom. Dit prachtige beeld toont jullie wat een bergjuweel deze weg is. De mooiste route is de Loser Panoramastrasse, deze 9 kilometer lange wandeling brengt je doorheen de mooiste landschappen. Ben je van plan om op wandelvakantie te gaan? Wat denk je van dit partnergebied. 

Het bergjuweel in Salzburg!

Eén van de meest indrukwekkende wandelen gaat richting het Loserfenster. Deze rotsformatie spreekt tot de verbeelding van vele. Via de Augstsee (weg 256) verstrek je eerst richting het Loserfenster, vervolgens ga je richting Hochanger, doorheen het bos en richting Loserboden. Op het einde ga je zo’n 1838 meter omhoog, vanop de top krijg je een prachtig panorama te zien. Laten we zeggen dat het de wandeling van zo’n 1,5 uur zeker waard maakt!

Panorama Loser

Vanuit de Loser Alm (het bergrestaurant) kan je altijd richting de Augstsee wandelen, er vertrekken van hieruit veel wandelingen, het is een leuk oriëntatiepunt en je kan genieten van de schoonheid van het meer. De meeste wandelingen van hieruit duren ongeveer 1 uur.

Opgelet in de zomermaanden zijn de liften in Loser niet in gebruik. Je kan wel met jouw auto via de Loser Panoramastrasse de top bereiken.

Hier nog een kaartje die je de wandelingen toont in het blauw en de parkings. Voor meer gedetailleerde informatie kan je best even hier klikken.

Je kan hier niet enkel wandelen, ook mountainbiken, klimmen en paragliden zijn mogelijk in dit partnergebied.
Heb je interesse? Boek dan rechtstreeks op deze website.

Loser bergjuweel uitzicht

Loser heeft trouwens zijn eigen biertje! Na een fikse wandeling heb je er zeker één verdient en vergeet ons geen foto’s te sturen van jouw tocht. Foto’s sturen doe je via Whatsapp op het nummer 0031 6 8248 4004. Dat geldt natuurlijk ook voor al jullie winterse plaatjes!

Al de foto’s in dit artikel komen van de Facebookpagina van Loser.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!