DSC_1446

Dolni Morava relax & sport resort

Heb je ooit in de wolken gelopen? De skywalk in Dolni Morava in Noord-Tsjechië aan de grens van Polen, biedt een spectaculair uitzicht vanaf de berg Králický Sněžník. Het uitkijkplatform met looping-achtige vormen ligt op ongeveer 1100 meter hoogte en hierdoor ligt deze constructie vaak in de wolken.

DSC_1442

De skywalk, gemaakt van hout en staal, ligt in het skigebied Dolni Morava en werd in december 2015 geopend. Het project is niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld uniek. De skywalk ontstond binnen zes maanden en staat dichtbij de cottage Slaměnka, vlakbij de stoeltjeslift Sněžník. De totale hoogte is 55 meter en de top van de skywalk is makkelijk te bereiken met kinderwagens en rolstoelen.

DSC_1435

Je hebt uitzicht over de vallei van de rivier Morava, het Králický Sněžník gebergte en het Reuzengebergte. De echte durfals kunnen met een 101 meter lange glijbaan naar beneden glijden of op een net gaan liggen en geen hoogtevrees krijgen als ze naar beneden kijken.

DSC_1427

De architect is Zdenek Franek en hij vindt de abstracte vormen van de skywalk suggereren naar de chaotische vlucht van een nachtvlinder. De skywalk is het gehele jaar open, maar kan gesloten zijn als het weer heel slecht is.

DSC_1418

Het skiresort Dolni Morava heeft naast de skywalk ook andere leuke activiteiten bijvoorbeeld snowtubing. Met een rubberen band roetsjt je voorwaarts, achterwaarts, zittend of zelfs liggend naar beneden. Er is een speciale 400 meter lange baan waar je van af kan glijden. Voor nog meer adrenaline is er bobsleeën. Het gehele jaar door is dit mogelijk. Tijdens de kilometer-lange rit zijn er verschillende scherpe bochten en dalingen van 6 meter.

DSC_1410

Het moderne skiresort Dolni Morava heeft 9,4 km aan piste en 77 kilometer aan langlaufroutes. Het gebied ligt op 666-1232 meter hoogte en is ideaal voor beginners en families. Om op het hoogste punt, 1140 meter boven zeeniveau, te komen zijn twee liften nodig.

DSC_1408

Meer praktische en interessante informatie over Tsjechië vindt u op www.czechtourism.com Voor tips voor leuke evenementen en mooie plaatsen en prijsvragen like ons op Facebook BezoekTsjechie en voor actualiteiten volg ons op Twitter BezoekTsjechie.

PS Hieronder nog enkele mooie plaatjes
DSC_1409  DSC_1407 DSC_1402 DSC_1399 DSC_1397


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.