Berg en Dal bij Nijmegen. Stormchaser ging er langs en draaide een opmerkelijke video. Echt winter daar. Hierboven een screenshot.

https://twitter.com/StormchaserNL/status/1746812643833233810

Toch goed dat er mensen zijn die gaan stormchasen. Anders zouden we het maar missen. Ik heb het zelf vaak wel eens willen doen… maar nee ik heb nu echt mijn passie gevonden. Adelaartje spelen in de bergen en dat delen met bijzondere mensen (iedereen is bijzonder).

Goed. Terug naar de sneeuw in Nederland. Het de spot drijven met paniek over 1cm sneeuw is inmiddels een klassieker geworden in Nederland. Een steeds terugkerende meme.

… en ook een klassieker is ….

Ondertussen in Duitsland …

https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1746614952968818788

… de sneeuw valt samen met de protesten tegen een misdadig slechte regering die nog zeg maar twee keer zo erg is als Rutte ooit geweest is en die helaas voor het hele continent de motor van de Europese economie onderuit haalt …. met helaas een situatie waarbij de mensen met de oplossingen en het hart op de goede plek rechts-extreem worden genoemd, terwijl juist nu de extremisten aan de macht zijn. Het echt zonde want Jacobse & Van Es wisten al dat een goede politiek er is voor de burgers: “Geen gezeik, iedereen rijk”. Een politiek program zonder de complete waanzin van klimaatbeleid en LGBTQ+ als de schaamlappen om het verarmen van de eigen bevolking te verhullen alsmede de systematische diefstal van een kleine nietsnutte elite. Sommige varkens zijn meer gelijk dan andere varkens. George Orwell wist het al. In de zomer vlieg ik hier veel met Arabieren. Die zijn doorgaans ingenieur of arts. Die zijn nog iets aan het opbouwen daar en niet zoals wij aan het afbreken (om nog te zwijgen van de peperdure compleet misdadige en zinloze oorlogen die wij verziekte westerlingen voeren).

Ongelofelijk hoe oud je al bent als je je 1979 nog levendig kunt herinneren. Dat kan dus wel in Nederland en dat kan ook nog wel eens terugkomen.

Als je niet in de cyclische natuur van klimaat gelooft (cyclisch op diverse tijdschalen wat het heel complex maakt allemaal) kijk dan eens naar deze grafiek van de massa balans van het ijs op Groenland. Helaas hebben we geen data voor 1985…. zou nog boeiender zijn om over honderden of duizenden jaren te kunnen kijken. Maar zelfs zo is de grafiek super boeiend.

In de Alpen is het top weer de hele komende periode met vooral ook de volgende skiweek als een echte topper. Daar zou je je portemonnee nog eens voor open kunnen trekken. Ik zou hardwerkende Nederlanders die niet schatrijk zijn aanraden hun kids een nieuwe of second hand iphone te geven plus een leuke snelle sportieve hobby in Nederland (koop een crossbrommer voor ze, laat ze kitesurfen of wat ook) en laat NIET de hele wintersportvakantie om de kids draaien…. ga gewoon niet in de rij staan in het hoogseizoen zowel op de snelweg als op de piste. Ga zelf als skifanaat twee keer een paar dagen de Alpen in op de bonnefooi in het nevenseizoen en ga met je kids enkel naar Landgraaf of Zoetermeer. Kunnen ze later zelf verzinnen of ze de Alpen in willen. Als je partner niet echt van skiën houd laat die dan ook thuis (tenzij hij of zij wil paragliden natuurlijk). My 2cts.

PS Of heb lef en omzeil de schoolplicht …. wat tegenwoordig bijna niet meer te doen is.

Categorieën: Sneeuw

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Erik · 15 januari 2024 op 12:47

Prachtige beelden uit Berg en Dal, als het niet voor werk was had ik misschien wel die kant op gereden. Of even wachten op woensdag/donderdag wanneer en misschien een redelijke dump valt in het zuid-oosten. Hier in Flevoland is (en blijft) het kommer en kwel. Alhoewel vorige week wel even in de Oostvaardersplassen op de schaats gestaan. Een zegen die niet elk jaar gegeven is. Wie weet dat de winter in Februari nog terugkeert en anders voor mij persoonlijk hopen dat die eind februari/begin maart nog in Zell am See zit 😉
Bedankt voor je updates Hajo!

    Hajo · 15 januari 2024 op 12:57

    Tof dat je geschaatst hebt. Jaloers!

NN · 15 januari 2024 op 13:25

Alweer veel politiek gewauwel! Het zou veel fijner zijn als je het alleen over het weer zou hebben. Waarom iedereen jouw mening opdringen?

    Hajo · 15 januari 2024 op 13:39

    Omdat dat ethisch gezien het enig juiste is om te doen in een tijd waarin onder meer een genocide wordt gepleegd. Als je het met me eens bent zul je je er niet aan storen. Vind je wat ik schrijf onjuist of flauwekul raakt het je misschien ff. En dat is dan juist de bedoeling. We leven allerminst in een “gewone” tijd. Er staat nogal wat op het spel. En daartoe is het noodzakelijk dat zo veel mogelijk mensen zich onafhankelijk informeren. Als het mij lukt om in 1 winter 3 mensen aan het denken te zetten is het mij het waard. Mijn standaard is: als ik straks 90 ben hoe kijk ik dan terug op hoe ik het gedaan heb. En dan denk ik dat ik trots ben dat ik me uitgesproken heb …. misschien ook niet. Het is natuurlijk irritant…. ik leefde ook liever in het paradijs…. en helaas heb ik geen financiën om wie of wat ook te steunen behalve mezelf en mijn kids. Dus neem ik mijn verantwoordelijkheid op deze manier.

Gesloten voor reacties.