landing-sci

Dit is Livigno! Zelfs in deze barre tijden 28cm in het dal en 125cm op de berg. Gewoon een van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen en misschien wel van de wereld. Op maar 953km van Utrecht met twee leuke korte snelle tunnelpassages (wat anderen ook daarover zeggen). En dan arriveer je in winterwonderland met een belastingvrij internationaal georiënteerd dorp met aan weerszijden heerlijk brede pistes en relatief ongevaarlijke freeride mogelijkheden voor elk niveau. De après-ski is hier zo leuk als in ddat andere land maar toch ook weer heel eigen en anders. En het shoppen en niet te vergeten het tanken is een feest (zie prijzen). Lees dit artikel rustig door dan heb je een goede kans dat je de goede antwoorden weet te geven in deze Wintersportweerman-prijsvraag. Je kunt een verblijf in ***hotel winnen van 31 januari tot 7 februari of in de week van 4 tot 11 april. In deze weken vinden grote events plaats.

wswm-social

Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om de prijsvraag te kunnen doen. Ingelogd zijn is ook echt heel leuk want deze website heeft zijn eigen sociale omgeving waar je genoemd kan worden met een @ in de reacties, waar je vrienden kunt worden met andere reageerders en waar je je vrienden ook een privébericht kunt sturen. In elk geval is het makkelijker altijd ingelogd te zijn – op PC maar ook op tablet en mobiel – ook als je hier maar af en toe reageert. En o ja, je kunt je in je profiel ook aanmelden en afmelden voor 3 types nieuwsbrieven: algemene nieuwsbrief, prijsvragen en sneeuwdump-alerts. Daar gaan we de komende tijd mee experimenteren.

landing-freeride

freerideawardsMeer dan welk ander skigebied ook investeert Livigno in freeride veiligheid. De markeringen in het skigebied zijn top en er is in het kader van het innovatieve Freeride Project allerlei cursusaanbod en ook een soort lawine-spreekuur zodat niemand onvoorbereid op pad gaat. Livigno is onlangs dan ook gekozen tot beste freeride-bestemming van Italië. Het innovatieve Freeride Project dat Livigno vorig jaar introduceerde, zorgt ervoor dat wintersporters continue worden geïnformeerd over de sneeuwstabiliteit. De regionale lawine bulletins worden verstrekt door ARPA in Bormio en door het Zwitserse Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek en zijn te volgen op de website van Livigno en bij de liftstations. Met de vele gratis Wi-Fi spots in het skigebied is alle informatie gratis en snel te bekijken. Dit jaar worden de faciliteiten van het project uitgebreid met meer kaarten, verlichte informatieborden en punten in het skigebied waar je je lawinepieper kunt checken. Daarnaast vindt er wekelijks een training plaats waarbij de gidsen van Alpine Guides, skiërs trainen in het gebruik van ‘safety’-materialen.

Freeride evenementen
Van 2 tot 5 februari 2015 vindt de ‘Freeride World Tour Qualifier 4*’ plaats waarbij de beste freeriders strijden om punten voor deFreeride World Tour. Ben je nog net geen pro, dan kan je deelnemen aan het European Freeride Festival van 31 januari tot 4 februari 2015. Tijdens dit event maak je kennis met alles wat met freeriden te maken heeft. Zo kan je excursies maken, workshops van experts volgen, materiaal testen en documentaires bekijken tijdens het film festival. Deelnamen aan het festival kan met deFreeride Pass. Deze is te verkrijgen vanaf € 30,- voor 1 dag.

fat_bike

Nieuw dit seizoen is het fatbiken.

https://www.youtube.com/watch?v=IbLHJ4n0WLA

Hier de Livigno-trailer van het seizoen 2014-2015.

En dit is het knotsgekke Nine Knights freeski-event dat in 2015 plaatsvindt van 4 tot 11 april.

Categorieën: Livigno

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.