landing-sci

Dit is Livigno! Zelfs in deze barre tijden 28cm in het dal en 125cm op de berg. Gewoon een van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen en misschien wel van de wereld. Op maar 953km van Utrecht met twee leuke korte snelle tunnelpassages (wat anderen ook daarover zeggen). En dan arriveer je in winterwonderland met een belastingvrij internationaal georiënteerd dorp met aan weerszijden heerlijk brede pistes en relatief ongevaarlijke freeride mogelijkheden voor elk niveau. De après-ski is hier zo leuk als in ddat andere land maar toch ook weer heel eigen en anders. En het shoppen en niet te vergeten het tanken is een feest (zie prijzen). Lees dit artikel rustig door dan heb je een goede kans dat je de goede antwoorden weet te geven in deze Wintersportweerman-prijsvraag. Je kunt een verblijf in ***hotel winnen van 31 januari tot 7 februari of in de week van 4 tot 11 april. In deze weken vinden grote events plaats.

wswm-social

Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om de prijsvraag te kunnen doen. Ingelogd zijn is ook echt heel leuk want deze website heeft zijn eigen sociale omgeving waar je genoemd kan worden met een @ in de reacties, waar je vrienden kunt worden met andere reageerders en waar je je vrienden ook een privébericht kunt sturen. In elk geval is het makkelijker altijd ingelogd te zijn – op PC maar ook op tablet en mobiel – ook als je hier maar af en toe reageert. En o ja, je kunt je in je profiel ook aanmelden en afmelden voor 3 types nieuwsbrieven: algemene nieuwsbrief, prijsvragen en sneeuwdump-alerts. Daar gaan we de komende tijd mee experimenteren.

landing-freeride

freerideawardsMeer dan welk ander skigebied ook investeert Livigno in freeride veiligheid. De markeringen in het skigebied zijn top en er is in het kader van het innovatieve Freeride Project allerlei cursusaanbod en ook een soort lawine-spreekuur zodat niemand onvoorbereid op pad gaat. Livigno is onlangs dan ook gekozen tot beste freeride-bestemming van Italië. Het innovatieve Freeride Project dat Livigno vorig jaar introduceerde, zorgt ervoor dat wintersporters continue worden geïnformeerd over de sneeuwstabiliteit. De regionale lawine bulletins worden verstrekt door ARPA in Bormio en door het Zwitserse Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek en zijn te volgen op de website van Livigno en bij de liftstations. Met de vele gratis Wi-Fi spots in het skigebied is alle informatie gratis en snel te bekijken. Dit jaar worden de faciliteiten van het project uitgebreid met meer kaarten, verlichte informatieborden en punten in het skigebied waar je je lawinepieper kunt checken. Daarnaast vindt er wekelijks een training plaats waarbij de gidsen van Alpine Guides, skiërs trainen in het gebruik van ‘safety’-materialen.

Freeride evenementen
Van 2 tot 5 februari 2015 vindt de ‘Freeride World Tour Qualifier 4*’ plaats waarbij de beste freeriders strijden om punten voor deFreeride World Tour. Ben je nog net geen pro, dan kan je deelnemen aan het European Freeride Festival van 31 januari tot 4 februari 2015. Tijdens dit event maak je kennis met alles wat met freeriden te maken heeft. Zo kan je excursies maken, workshops van experts volgen, materiaal testen en documentaires bekijken tijdens het film festival. Deelnamen aan het festival kan met deFreeride Pass. Deze is te verkrijgen vanaf € 30,- voor 1 dag.

fat_bike

Nieuw dit seizoen is het fatbiken.

https://www.youtube.com/watch?v=IbLHJ4n0WLA

Hier de Livigno-trailer van het seizoen 2014-2015.

En dit is het knotsgekke Nine Knights freeski-event dat in 2015 plaatsvindt van 4 tot 11 april.

Categorieën: Livigno

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.