Verschil moet er zijn tussen onze skigebiedpartners. De ene keer ligt de een wat gunstiger en dan weerde ander. Vanochtend zijn Livigno, Zillertal Arena, Obertauern en Die Tauplitz de toppers. Denk dat Montafon er al snel bij zal komen als de sneeuwgrens naar verwachting daalt naar 1300m vandaag. En we zien toch ook wel erg mooie mystieke plaatjes uit het westelijk Alpengebied waarde zon alweer door de wolken breekt. Hierboven Livigno bij de schitterende regenton met cm aanduiding. Die houden we vandaag scherp in de gaten want er volgen nog wel een paar sneeuwbuien. Hier een rits andere webcams uit Livigno.

zillertalarena3010

De Zillertal Arena heeft een hele batterij panorama-livecams van Skiline staan. Hierboven een kleine uitsnede. Klik voor een grotere versie waar je de sneeuwvlokken ziet dwarrelen. En klik hierrr voor de livebeelden. 

obertauern3010

Obertauern doet schitterend mee vanochtend en dat was met die hoogteligging ook wel zeker van te voren. Hierrr alle cams live. 

tauplitz3010b 

Gaan we ver naar het oosten naar Stiermarken dan zien we dat de sneeuwgrens in Die Tauplitz nog wel het laagst is vanochtend. Beneden is het nog wel groen maar boven 1300 alles mooi wit. Alle cams in een oogopslag hierrr. Kijken we verder bij andere partners…

[metaslider id=27434]

Montafon gaat natuurlijk ook heel mooi wit worden vandaag. En die eerste cam in Gargellen (1400m) wordt ook nog wit. In de achtergrond zie je de sneeuwgrens. Volg hierrr live of de sneeuwgrens ook zakt vandaag. In Silvretta Montafon en op de Golm is het al mooi wit. 

 seceda3010

Een hele mooie livecam om te volgen vandaag is de videocam met weerstation op Seceda (2450m) in het Val Gardena (Zuid-Tirol). Om 10.30u was de temperatuur er nog +1,6°C. Gaat het kwik dalen en komt er accumulatie? Volg het hierrrr.

[metaslider id=27443]

Het Val d’Anniviers was een van de kanshebbers voor maximale accumulatie, maar het gaat hem niet worden. Hier Sorebois op 2250m boven Zinal en de hellingen boven buurdorp Grimentz. Ditr skigebied is vanaf dit jaar verbonden. Kijk hierrr voor mooie plaatjes met de zon er alweer op.

 chatel_morclan3010

Dit plaatje uit Châtel in de Portes du Soleil moet je klikken. Magisch licht. Maar helaas geen sneeuwval meer.

lescrosets3010

 

De sneeuwgrens in het westelijk Alpengebied is goed af te lezen aan deze cam uit de Portes du Soleil. Het dalstation van Les Crosets staat op 1600m. De toppen zijn rond de 2300m. Alle cams uit de PdS hierrr.

lesmenuires3010

Sneeuwgrens ook heel mooi te zien in Les Menuires in de Trois Vallées. Het blauwe streepje ligt schat ik op 1900m. Net natte sneeuw in het dorp op 1850m dus. Zie hierrr de temperaturen die er de komende dagen worden verwacht. Niks nada winter.

Tot zover het rondje skigebied partners! Nu in een apart bericht een korte prognose.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.