Livigno

Ongelofelijk hoe fraai Livigno er vandaag bij ligt terwijl de noordkant van de Alpen in wolken gehuld zijn met regen en sneeuw. Je ziet op het webcambeeld duidelijk een cumulus lenticularis: de sigaarwolk die hoort bij harde wind over een bergkam (klik hier voor grotere afbeelding). Komend weekeinde krijgt niet alleen de noordkant maar ook Livigno weer sneeuw. Zaterdag zou er zelfs 40cm kunnen vallen.   

Hieronder de nieuwe nieuwsvideo uit het belastingvrije skigebied met aandacht voor de afgelopen vrouwenweek en een vooruitblik op de kids week. Van 3 tot 9 maart is er een speciale week helemaal voor gezinnen met kinderen. De skischool heeft een heel speciaal programma met spellen en shows en activiteiten in de sneeuw. Ook zijn er gezinsraces.

Categorieën: Snowreport Livigno

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.