Livigno

Ongelofelijk hoe fraai Livigno er vandaag bij ligt terwijl de noordkant van de Alpen in wolken gehuld zijn met regen en sneeuw. Je ziet op het webcambeeld duidelijk een cumulus lenticularis: de sigaarwolk die hoort bij harde wind over een bergkam (klik hier voor grotere afbeelding). Komend weekeinde krijgt niet alleen de noordkant maar ook Livigno weer sneeuw. Zaterdag zou er zelfs 40cm kunnen vallen.   

Hieronder de nieuwe nieuwsvideo uit het belastingvrije skigebied met aandacht voor de afgelopen vrouwenweek en een vooruitblik op de kids week. Van 3 tot 9 maart is er een speciale week helemaal voor gezinnen met kinderen. De skischool heeft een heel speciaal programma met spellen en shows en activiteiten in de sneeuw. Ook zijn er gezinsraces.

Categorieën: Snowreport Livigno

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.