Vanavond geen TV kijken, maar onderstaande video’s eindeloos herhalen. Of zelf gaan sporten of zo. Ik vind het echt ongelofelijk dat er gasten zijn die dit kunnen. Op een MTB. Ik zit ademloos te kijken en weet niet hoe ik het heb. In augustus reed ik zelf nog langs het “kasteel” in aanbouw. En deed ik met mijn zoon een downhilletje. En nu zie ik de beelden van wat daar vorige week met fraai weer allemaal is neergezet. Wauw. Kijk zelf.

nk-mtb-2013-02092013-pr-david-malacrida-low-res-17

httpv://www.youtube.com/watch?v=4sMF857c-sI

httpv://www.youtube.com/watch?v=9Efk0hcZu5w

httpv://www.youtube.com/watch?v=_yBdDeTdjaQ

Zie verder op nineknightsmtb.com. En de winter komt er snel aan in Livigno (dal 1800m). En de sneeuw en het skiseizoen. Begin november moet lukken. En dan komt ook de oorspronkelijke winter Nine Knights weer maar dan is het al april.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.