Livigno, vanop de Carosello 3000

Livigno, vanop de Carosello 3000

Ik spendeerde de zomer al in Livigno, en ergens tussen mijn trip naar La Thuile en onze zomervakantie in Italië ontstond het plan om Oostenrijk even links te laten liggen. Zowel ik en Dennis zijn beide verliefd geworden op La Bella Italia. We trokken deze winter dan ook voor de drukte even richting Livigno. Dat dit bericht met vertraging komt, mea culpa, ik heb het enorm druk op het werk en privé geweest. Gelukkig hou ik mijn belofte en hier is dan eindelijk mijn artikel van Livigno. Hierboven een plaatje van het dal vanop de Carosello 3000. 

 

Livigno, hoe geraak je er makkelijk

We reizen niet met de camper, we kozen voor gebruik te maken van 1 van de vele aanbiedingen in Italië. Ik lijst ze hier nog even op. Het verblijf kwam namelijk inclusief een skipas. We verbleven in één van de appartementen van Hotel Astra, echt top. De rit duurde heen ongeveer een 10tal uurtjes. We rijden vanuit Antwerpen, het interessantste voor ons was reizen richting Aken, Koblenz, Stuttgart, Fernpass en dan op Nauders en via de pas naar Scuol. De enige extra kost die je hier hebt is het vignet in Oostenrijk. En natuurlijk die Munt La Scherra -tunnel waar je door moet. Hou zeker rekening met de openingsuren. Die vind je hier.

De terugweg ging iets minder vlot, uiteindelijk waren we nog thuis op 11H00, aangezien de weersomstandigheden niet goed waren was dat best te doen.

Livigno, het skigebied is prachtig

De eerste dagen spendeerden we vooral op de Carosello 3000. We verbleven hier ook letterlijk aan het dalstation. Het skigebied was heerlijk rustig. We ontdekken het gebied rustig, genieten van de rust en de poeder die we er nog vinden. Want ja tussen de pistes door is de diepsneeuw nog niet kapot. Heerlijk!  We verblijven niet in het centrum, maar het skigebied is gewoon verbonden. We ontdekken al snel dat de Carosello 3000 best wel groot is. De pistes zijn over het algemeen rood, breed en de sneeuw is hier van top kwaliteit.

Carosello 3000 in Livigno

Carosello 3000 met zicht op het meer van Livigno

Verder gaan we natuurlijk ook richting Mottolino, ik vind dat je hier het mooiste uitzicht hebt. Zoals je op onderstaande foto kan zien. De Mottolino heeft voor mij meer dat “familieberg” -gevoel.

Het mooie uitzicht vanop de Mottolino

Het mooiste uitzicht vanop de Mottolino

Net zoals in veel skigebieden in Italië zal je merken dat er soms wel oude liftjes tussen zitten. Wij vinden dat eigenlijk niet erg, je betaalt hier ook minder voor jouw skipas en de pistes zijn toch het belangrijkst.

De oude liftjes op de Mottolino

Hieronder zie je nog zo’n leuk beeld vanop de Mottolino. Hier heb je trouwens een leuke blauwe familie-piste waar je rustig kan leren snowboarden of skiën. Net zoals op de Carosello 3000 zijn de pistes hier breed, de kwaliteit van de sneeuw was goed en ook hier vinden wij nog geweldig goede diepsneeuw tussen de pistes.
Bij dat laatste wil ik zeker kaderen dat je hier ook freeride-zones hebt waar het dus is toegestaan om in de diepsneeuw te gaan.

Wil je richting Livigno, dan moet je echt tijd nemen om beide gebieden te ontdekken. Je komt hier ook niet voor 4 dagen, want daarvoor is het iets te ver rijden. Naast leuke pistes heb je hier ook heel leuke berghutjes. Onze favoriet was “La Tea di Cip e Ciop” op de Carosello 3000.

een leuke baita in Livigno

La Tea di Cip e Ciop, een leuke berghut in Livigno.

Meer over het skigebied en onze ervaringen kan je ook hier lezen.

Livigno is meer dan gewoon een taxfree-paradijs

Livigno mag soms negatief worden bekeken omdat je hier wat luxe-winkels zijn. Laat me zeggen dat het mij totaal niet stoorde. Je kan hier zo’n 10% besparen op kledij, op drank en diesel bespaar je veel meer. Hou er wel rekening mee dat je niet ongelimiteerd drank via Zwitserland mag uitvoeren. Hier lees je details.

Ik vind het dorp van Livigno eigenlijk heel gezellig. Je hebt hier op wandelafstand diverse caféetjes en restaurantjes. Daarnaast zijn de prijzen hier echt super in de meeste horeca-zaken. Altijd een meevaller.

Binnen enkele weken (lees 2) zitten we in Monterosa, een leuk gebied in Valle d’Aosta. Ook daar volgt natuurlijk een verslag over.

Daarnaast wens ik jullie het beste in 2020, een geweldige gezondheid en niets dan geluk! Maak er allemaal een prachtig jaar van!

Categorieën: Reisverslag

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

12 reacties

Gesloten voor reacties.