Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Livigno loopt voorop met mooie sneeuw aan oostelijke zuidkant vanochtend

check ook eens

35 Reacties

 1. Jochem schreef:

  Mallnitz op 1000 meter in Oostenrijk ook al een leuk pakje sneeuw!

 2. rommedahl schreef:

  misschien een rare vraag, maar hoeveel cm sneeuw heeft een piste eigenlijk nodig om er fatsoenlijk op te skien?

  • Hajo schreef:

   30 is ruim genoeg… maar dat is dan wel door pistenbully’s gecomprimeerde sneeuw. Je moet dus wel 50cm poeder op de groene weide hebben. Vroeger was het minimum dubbel zo hoog: 70cm gecomprimeerd… want toen waren de pistes nog niet geëgaliseerd en gedraineerd.

  • Jochem schreef:

   Tja, als die ook nog geprepareerd moet worden, dan moet je wel een behoorlijke beginlaag hebben.

   Maar ik heb ook het laatste stukje naar mijn onderkomen wel eens over een bijna-weggesmolten sneeuwpaadje in een weiland geskied. Dat was misschien 1 cm op bepaalde plaatsen. Dus om (rechtdoor) te skiën is niet veel nodig, maar je moet rekening houden met de kanten die erin gaan en de boel wegschrapen. Zeker op drukke pistes aan het einde van de dag kan het dan hard gaan. En dan kom je op een gegeven moment bij de grond uit, als er te weinig lag.

   Maar het is allemaal relatief hoor. Soms zie je op de diverse sites een sneeuwhoogte van 30cm in het dal aangegeven, terwijl je overal het groen kan zien. Waar ligt dan die 30cm? Is die bijeengeschraapt en op de piste gelegd? Misschien nog wat erbij gelogen?

   Ik denk: als er nu 10cm valt, dan heb je (zonder extra kunstsneeuw) nog niet genoeg om te skiën. Als het het hele seizoen heeft gesneeuwd, en er is in april nog 10cm over, dan is dat misschien compact genoeg om nog een piste van over te houden. Maar het valt of staat bij de schrapende mensen in de middagzon 🙁

  • Frans schreef:

   Dat hangt bijv af van de steilheid en de ondergrond. Op een met stenen en keien bezaaide steilere piste hebt je veel meer nodig dan op een relatief vlakke piste met ondergrond gras

 3. adrie schreef:

  de kaarten geven steeds minder sneeuw volgende week. het hangt af van de eindspurt of hajo de bv binnen gaat slepen. tussen 12-12 en 16-12 moet het dan gebeuren.. zal het mannetje met de dooie mussen dan toch gelijk gaan krijgen? koud word het wel, maar hoelang zou dat zijn. pff. nog 5 weken , dus we hebben nog even. voor de kerstgangers, misschien wel groot gedeelte kunstsneeuw.. maar dat kan makkelijk als het koud genoeg blijft, dat heeft ischgl 2011 wel bewezen. toen binnen een week 80 km pistes klaar gemaakt met enkel kunstsneeuw. kosten; €1000.000,- maar dat is daar niet het grootste probleem geld genoeg .. iedereen zal skiën met de kerst, dat geloof ik nou wel.
  hopelijk gaan de kaarten positief veranderen.
  fijne dag allemaal

  • sneeuwfanaat schreef:

   Positief veranderen??Ik denk dat dat al lang is gebeurd Adrie.Eindelijk worden vanaf zaterdag de bakens verzet en zijn we die zuidelijke stroming kwijt,De jetstream komt heel gunstig te liggen voor talloze sneeuwmomenten met lage sneeuwgrens in de alpen,komt dus helemaal goed.

 4. Jochem schreef:

  Even een kleine opmerking: het zou mijns inziens beter zijn als het laatste echte weerbericht bovenaan blijft staan op de beginpagina. Dat is toch waar de meeste mensen voor komen, en bovendien blijven de reacties m.b.t. nieuw binnenkomende weerkaarten ook meer centraal in één topic.

 5. een drama schreef:

  ook helemaal mee eens!
  Over ruim een uur beginnen de avondruns weer. Eens kijken wat azoortje wil volgende week. Ik ben in staat om naar de pyreneeen te rijden en dat azoortje hoogstpersoonlijk een halt toe te roepen.

 6. Patrick schreef:

  Ik zal niet zeggen dat het weer een dooie mus zal worden, maar toch allemaal wat minder dan gewenst . Het zal wit worden bijna overal en ja tegen eind van de volgende week zien de alpen allicht overal wit maar het zal bescheiden zijn . Doordat het koud genoeg zal zijn zullen de sneeuwkanonnen wel hun werk kunnen doen en de pistes skiklaar maken. Ik denk dat we nog moeten wachten op de grote dump die voldoende sneeuw zal brengen om een tijdje verder te kunnen. Laat ons hopen dat rond de kerstperiode er weer niet de gevreesde kerstdooiperiode aankomt want met de weinige sneeuw die er zal liggen zou dit wel eens problemen kunnen opleveren .
  We kunnen alleen maar duimen dat het wat meer wordt ipv wat minder .

 7. soesja schreef:

  Dit geeft toch weer hoop:
  “Nog een week of drie en dan gaan de eerste Nederlanders naar de sneeuw. Althans, dat hopen ze… Als je op dit moment naar de webcams kijkt van de bekende wintersportplaatsen in Oostenrijk en Zwitserland lijkt het wel lente… maar daar komt verandering in. Het stromingspatroon gaat veranderen. De komende dagen wordt met een noordwestelijke stroming koudere lucht aangevoerd en daalt de sneeuwvalgrens tot in de dalen. Van tijd tot tijd trekken storingen met neerslag via Duitsland naar de Alpen en laten met name in het noordelijk en westelijk Alpengebied af en toe een laagje sneeuw achter, een goede basis vormend voor het wintersportseizoen van 2014-2015. ”
  Bron: MeteoGroup

  In het verdere bericht staat dat men meer sneeuwt verwacht voor vooral de Noordkant.

 8. Ronaldo schreef:

  Er is altijd baas boven baas. In Khabarovsk in Siberië heeft het ook gesneeuwd 😉

 9. Kees (mod) schreef:

  En in Grandvalira, Andorra zijn ze al lekker bezig. Zeker een aanrader!! Ik heb daar met veel plezier geskied. Nog meer mensen ervaring met skiën in Andorra? In de reacties lees ik er weinig over ….

  • Stephan schreef:

   Ik ben er al eens geweest maar het is al heel lang geleden. Wat ik nog weet dat de hotels heel goed waren en ook mooie pistes. Wel vrij kleine skigebieden. Ideaal voor beginners

 10. Paul A Club 1989 schreef:

  @ Kees, ik zou Andorra echt heel graag een keer willen doen. En ook de Sierra Nevada, die lijkt me helemaal te gek….Echter blijven wij telkens naar Oostenrijk gaan. De gezelligheid na het skien doet ons telkens weer besluiten om in het mooiste land van Europa te gaan (apres) skien.

 11. Paul A. Club1989 schreef:

  @ jannes daar heb je een punt! 😉 maar het wordt toch oostenrijk

 12. Paul A. Club1989 schreef:

  Nog genoeg te doen dus…en de voorpret hier vandaan halen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.