langlauf_livigno2

Wie van jullie heeft afgelopen weekeinde op de ijsbaan gestaan? Ik was het van plan maar het weekeinde liep anders. Ook zag ik er tegenop om net als de laatste keer op de Jaap Edenbaan in het voorjaar met 17ºC een vliegje in mijn oog te krijgen. Ik dacht echt: “Rara wat klopt er niet?”. Idem in Livigno afgelopen weekeinde. Net als eerder in Obertauern heeft ook dit skigebied een eerste loipe neergelegd. Het kwik was gisteren 15ºC!

langlauf_livigno

 

Nog een foto van de loipe in Livigno. En toch is het gaaf dat dit kan tegenwoordig.

totalesneeuw

En in dit bericht dan meteen maar de primeur van de eerste echt eigen wintersportweerman weerkaarten. Livigno zit zo bij het tweede pieletje in zuidoost-Zwitserland dat de 100cm in de berekening haalt. Kortom: het gaat goed komen met die loipes…

 

Categorieën: Livigno

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.