20141223_104138
Review Livigno Stefan B. 2 volwassenen en 2 kinderen. Vrijdag 18 december jl. vertrokken mijn vrouw en ik met onze 2 kinderen direct uit school (12.30 uur) richting Livigno. Als echte Oostenrijkganger een nieuw avontuur. Door sneeuwgebrek hadden we ons pension geannuleerd in Fieberbrunn (780m) en besloten het hogerop te zoeken in Livigno (1800m). Het doel was om er direct heen te rijden zodat we rond 1.00 uur zouden aan komen. Helaas ging dit niet lukken omdat je voor 23.50 uur de trein bij de Vereinatunnel moest halen. We besloten in Neuenburg in de buurt van Basel te stoppen en een hotel te nemen. De volgende ochtend om 5 uur weer verder gegaan zodat we lekker vroeg bij de trein zouden arriveren en daardoor de wachttijden niet zo lang zouden zijn.

On the Vereina tunnel shuttle train

Alles verliep volgens plan en na een kleine wachttijd voor de Munt la Schera tunnel voor Livigno kwamen we aan om 10.00 uur bij ons chalet Layla. Meteen viel ons op wat een fantastisch en gezellig dorp Livigno is. De eigenaresse van ons chalet had de skipassen en de skilessen al voor ons geregeld. We hadden voor vertrek even telefonisch contact gehad en alles werd geregeld. Het viel ons op dat de prijzen voor de passen en de lessen relatief laag waren in vergelijking met Oostenrijk. De volgende dag hadden mijn vrouw en de kids skiles. De eigenaresse van ons chalet was de ook skilerares en ik zag ze met de dag beter worden ondanks dat ze alleen Engels en Duits sprak. Wij zaten bij Scuola Sci School een beetje achterin het dorp waardoor het op de oefenweide erg rustig was.
20141222_125201

Qua skigebied biedt Livigno voor ieder wat wils. Je hebt er 2 skigebieden die niet met elkaar verbonden zijn. De Mottolino en de Carosello. Met de bus kan je van het ene naar het andere gebied of met de auto. Wij hebben alleen maar in het Carosello gebied geskied omdat mijn vrouw en kinderen beginners waren. Prima brede pistes met moderne liften waar de wachttijden ondanks deze tijd nihil waren. We hebben boven een keer hooguit 5 minuten  bij de stoeltjeslift moeten wachten.. ideaal dus.

livigno

Archieffoto Livigno

Wil je lekker eten zit je in Livigno ook prima. Voor normale prijzen kun je op de pistes prima eten en drinken. Eerste kerstdag zijn we op aanraden van de eigenaresse van ons chalet gaan eten bij  restaurant Pepe Nero. Een echte aanrader, vriendelijke bediening en heerlijk eten. In Livigno is ook alles taxfree dus als je goedkoop merkkleding, sigaretten, drank, parfum en benzine wilt scoren zit je hier goed.  0,95 cent per liter benzine tankt lekker weg kan ik zeggen.

20141223_134142

livigno

’s Avonds is het heel sfeervol in Livigno overal hangt sfeerverlichting en je waant je soms in winterwonderland. Het centrum is autovrij dus je kunt onbezorgd rond slenteren bij vele winkeltjes. Het nadeel is wel dat de pistes met de auto wat moeilijk te bereiken zijn en dat je moet parkeren op parkeerplaatsen waar parkeergeld betaald moet worden. Wij ontsprongen de dans omdat, ja daar is ze weer, onze fantastische eigenaresse van het chalet en parkeervergunning voor ons had geregeld. Na een paar dagen toen mijn vrouw en de kids wat beter konden skiën konden we vanuit ons chalet na een paar minuten lopen naar boven met de blauwe gondel.

livigno by night

Al met al kan ik eigenlijk bijna geen slechte dingen bedenken over Livigno. Het is een sfeervol dorp met mooie diverse en brede pistes en vele restaurants, barretjes en winkeltjes en er is keuze uit 3 skischolen en het is een van de meest sneeuwzekere gebieden van de Alpen. Een nadeel kan de kou zijn. Al hebben wij de gehele week zon gehad met temperaturen rond het vriespunt. Wat de reis betreft, zorg dat je die goed plant want je moet 2 tunnels door die niet altijd open zijn. Even ‘googlen’ en je weet de openingstijden. Als je goed plant is het in 11 uur via Basel te doen. Je kunt ook via Füssen en een klein stukje Oostenrijk en dan Zwitserland. Dat is 30 km korter maar dan moet je weer een vignet voor Oostenrijk kopen. Wij kijken terug op een fantastische week Livigno waarin we enorm positief verrast zijn en keren hier zeker nog eens terug.

Categorieën: Livigno

Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

13 reacties

Gesloten voor reacties.