Livigno in de zomerLivigno maakt naast Val Gardena deel uit van ons winterplan voor 2019/2020. De laatste stop van onze zomervakantie was dan ook dit wintersportparadijs. Door de hevige sneeuwval, een voorteken van de winter wie weet, hielden we eerst nog even halt in Bormio. Dit was alvast een voltreffer, blijf lezen als je wil weten of Livigno ons even hard kon bekoren. De bovenstaande foto is genomen vlakbij de camperplaats waar we verbleven. 

Livigno, dromen van de winter

We arriveren na een rit doorheen de bergpas, het eerste wat je ziet zijn de liften die overal vertrekken,  en die nog in werking zijn. In heel Italië was er nog maar een beperkt aantal liften open. In Livigno kan je trouwens ook met jouw mountainbike in de lift. Allemaal leuke extraatjes om te onthouden voor de zomer van 2020. We installeren ons op een 3 sterren campingplaats, met wellness-mogelijkheden. Deze plaats bevindt zich op ongeveer 5 minuten wandelen van een gondel en naast een leuke rivier.

Onze laatste ochtend hebben we ook nog het Almabrieb van enkele schapen en geiten kunnen bewonderen.

Almabrieb van de schapen

Deze rivier is de uitvalsbasis voor onze ochtendloopjes de volgende dagen. We gaan richting het meer, lopen door leuke paadjes omhoog en tegen dat we terug dalen komen de eerste mountainbikers naar boven. Daarna trekken we in het dorp van Livigno, want naast wintersport heb je hier ook tal van winkels. Het voordeel is dat je hier toch wel bepaalde items goedkoper kan scoren dan thuis. Ik koop mezelf wat nieuwe sportitems in de solden, een truitje van Mammut en Salomon. Mijn oog valt ook op enkele mooie kledingwinkels die ik volgende keer zeker ga bezoeken.

De pistes komen hier ook gewoon in het dorp naar beneden, je hebt hier zo’n 115 kilometer aan pistes, niet heel veel, maar wel allemaal centraal gelegen.

Het centrum van Livigno is zeker niet het mooiste dat ik heb gezien, Bormio is daar nog steeds de winner, in Val Gardena ben ik helaas niet geraakt.  Toch vond ik Livigno ook niet geheel ongezellig, onderstaande foto geeft de sfeer weer.

Livigno is levendig, ook in de zomermaanden. We merken al direct dat we best niet tijdens de belangrijkste vakantieperiodes naar dit wintersportparadijs afzakken. Al lees ik vaak dat dit toch een rustig gebied moet zijn. Zijn hier lezers die dit kunnen bevestigen? We genieten dagelijks van een heerlijk apéro-moment in het zonnetje, wat ga ik dat missen zeg, 2 drankjes inclusief hapjes voor €13. Wat ik ook ga missen is het lopen langs het meer. Genieten!

Jorne was trouwens al eens in dit paradijs, dat kan je hier lezen! Ik denk dat het zowel voor mij als Dennis ook vast staat dat we toch wel richting Livigno gaan reizen in december.  Ondanks de reistijd, we deden er 11 uur over, mag dat geen reden zijn om dit gebied links te laten liggen.
Jullie merken het alvast wel van onze roadtrip doorheen Italië kon het Noorden ons het meest bekoren, we kijken er ook naar uit om de winter van 2019/2020 hier door te brengen. Hebben jullie al plannen voor deze winter?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Gesloten voor reacties.