Een mooi begin van de dag en van dit bericht lijkt me zo. Wouter (en Anouk) beginnen met hun skilessen bij de New skischool Livigno en het sneeuwt! Dat begon vanmorgen vroeg en was toen we naar de piste trokken zo’n 2 cm in het dorp. Al snel bleek het echter over te gaan in natte sneeuw. Maar inmiddels is het tij gekeerd, daarover straks meer. [metaslider id=39601] Net iets hoger bleef het lekker sneeuwen en verliepen de lessen naar wens. Maar eenmaal terug was wat sleeën en ravotten in de sneeuw toch ook wel weer leuk..

WP_20140216_020

 Het bleef de hele dag (onderin nat) sneeuwen dus een witgrijze dag met weinig uitzicht.

 WP_20140216_021

Niet te ver omhoog was ik toch nog in staat deze plaatjes te schieten.

 WP_20140216_029

Soms zelfs een heel heel flauw zonnetje..

WP_20140216_061

Hogerop werd het steeds witter maar dan vooral door de mist. Dit is op zo’n 2200 meter; het laatste bomenrijtje. Daarboven een spookachtige wereld!

 WP_20140216_058

Erg rustig was het gisteren; dat was de wisseldag? Maar ook vandaag opmerkelijk rustig op de pistes en absoluut geen wachtrijen voor de liften in Livigno! Misschien kwam het door de weersomstandigheden. Bovenin stond wat wind dus kouder en natuurlijk erg weinig zicht. Zonde!!! De condities zijn werkelijk perfect. De aanhoudende lichte tot matige sneeuwval zorgde bovendien voor een heerlijk vers poederlaagje!

WP_20140216_024

Ja, soms zelf de wereld voor mijzelf. Wel wat spannend; nog onbekend met het gebied en de pistes en dan zo weinig zicht.

WP_20140216_050

Verder dan hier ben ik maar even niet gegaan. Ik was van plan tot bovenin (lekker veel brede, rode pistes) “Carosello 3000” te geraken maar heb het even geskipt. [metaslider id=39616]

Inmiddels hebben we hier in Livigno dan toch iets wat het begin van een dump lijkt te zijn. Rond 5 uur vanmiddag  ging de natte sneeuw dan toch weer over in droge sneeuw. Tsja het was en bleef tot het laatste moment spannend met een verwachte temperatuur op 1500 meter van 3 tot 4 graden: 0-graden niveau kon op 2200 meter liggen. Mag je er een paar honderd meter aftrekken door met name de neerslagafkoeling maar toch kritisch. Inmiddels was er om 9 uur (in4 uur tijd dus) zo’n 10 cm gevallen! Elders zo las ik in de reacties vergelijkbare verhalen: dalende sneeuwgrenzen!

Didamskopf

Met dank aan Bart deze mooie grafiek die laat zien dat Bregenzerwald (Vorarlberg) vandaag al 30 centimeter accumulatie heeft!

 MS_1448_ens Die Tauplitz

Hoe gaat het verder, moet ik Hajo zijn ochtendbericht nog corrigeren? Nee nauwelijks. Hier het zo ongeveer mondiale zorgenkindje (althans: wat skiën betreft!) Die Tauplitz, de noordoostkant van de Alpen. Wat hier al valt zal in de dalen voorlopig regen zijn. Nieuw is de (sneeuw tot laag) piek maandag de 23e maar de hoofrun staat alleen, we mogen hier niet veel waarde aan hechten.

MS_1347_ens Zell am See

Zell am See Kaprun dan. Dat ziet er op zijn minst voor even weer mooi wit uit! Accumulatie tot op 700 meter hoogte 15 cm? Wie geeft de live-update?

MS_645_ens Les Menuires

Les Menuires. Vrijwel hetzelfde plaatje als de 0h run. Na de flinke sneeuwval die morgenochtend stopt een aantal dagen afwisselend wat opklaringen, dan weer wat lichte sneeuw. En die tweede krokusweek? Veel neerslagpieken. Over de sneeuwgrens durf ik nog geen uitspraken te doen. Ach, het was goed, is goed en blijft goed!

MS_1046_ens Livigno

Met excuses, yummie Livigno! De sneeuw moet zo ongeveer nu gaan intensiveren, ik ga direct nog even genieten.. Benieuwd hoe we morgen wakker worden; ik laat het uiteraard weten. Woensdag / donderdag wordt naar mijn idee toch wel een beetje spannend; regen? Verder nog wel wat zon a.u.b.

En we doen hem weer: de live-update van Eric; waarvoor veel dank! Dit keer vanuit Westendorf.

La Plagne_ Zevenachtenveertig

Tot slot nog twee ingezonden foto’s. Deze door “zevenachtenveertig”, vanuit La Plagne. Nu ja, mooi is ie zeker!

Eric_Brixen

 En de afsluiter is ook voor Eric: Brixen im Thale! Aan allen: ga zo door met de live-updates! Later deze week meer nieuws uit Bella Livigno!!!


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

15 reacties

Gesloten voor reacties.