Schermafdruk 2017-01-30 10.44.04

De Alternatieve Elfstedentoertocht is live te volgen via o.a. https://webcam.nl/weissensee/ en op Facebook en YouTube Live. Vanochtend is er een ploegenachtervolging. Woensdag is de Elfstedentocht wedstrijd (200 km) en vrijdag de toertocht. Allemaal met enthousiast commentaar van Jannes Mulder!

“Vorige winter ruim 260.000 weergaven via de camera’s…, een mooie doelstelling voor 2017 zou natuurlijk zijn de 300.000 te halen!” aldus Hendrik-Jan van den Bogaart, vice-voorzitter van de Stichting Wintersporten. De reacties op de facebook pagina m.b.t. de live webcams zijn overweldigend, nu al meer dan honderd likes!

Peter Austin van WebCam.NL: “Het is ieder jaar een hele uitdaging om vlak voor de Alternatieve Elfstedentocht alles operationeel te krijgen, maar mede door de uitstekende technische dienst kan iedereen meegenieten van de mooie heldere beelden inclusief geluid. Gelukkig hebben wij ruim voldoende ervaring om de live streams te laten zien, meer dan 1000 gelijktijdige kijkers is geen uitzondering voor ons, wij hebben op WebCam.NL gemiddeld 30.000 kijkers per dag.”

De WebCam.NL camera’s staan opgesteld bij de Start/Finish en bij de zorg post op de Weissensee, Oostenrijk. De live streams https://webcam.nl/weissensee/ en https://webcam.nl/weissensee/aew/ worden beschikbaar gesteld door de firma Unlimited Visions BV de firma achter https://webcam.nl/.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.