patricia-oog

Afgrijselijk mooi. Het oog van Patricia. Wie had gedacht dat we tijdens het openingsweekeinde van de wereldbeker alpine skiën naar en sneeuwloos Mexico zouden staren? Omdat echt alles relatief is, heb ik hierrr toch een video-artikel aan die wedstrijden gewijd. Maar nu snel door op #patricia.

Gelukkig maar!

Valt allemaal mee dus. De eerste video van de landfall is ook binnen!

Wat we nu nog in de gaten moeten houden is het risico op overstromingen door stuwing van de Golf van Mexico in Texas. Ter relativering nog de onderstaande tweets!

PS Hoe erg Patricia ook wordt: echt grote verwoestingen zou pas een impact van een meteoriet hebben zoals op 31 oktober aanstaande bijna gaat gebeuren. Op 10 oktober is plotseling een rotsblok ontdekt van 320m in omvang (Chelyabinsk was 17m) dat met 35km/s (!!) op 1,3x de afstand van de maan (490.000km) gaat langs scheren. Stel je wat de afgelopen 2 weken de wereldpolitiek had beheerst als dat ding koers aarde had gehad? Lees hierrr meer.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.