Laatste update 16:00u – Fantabulous berichten op Instagram. Nederland is op de schaats! Geniet van de schitterende beelden.

https://twitter.com/mrmiddendorp/status/1359760406290563074

DEZE GAAT IN EEN WAK!!!


Mick op de Vuntusplas in Loosdrecht

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Parc Sandur (@parcsandur05)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rijnmond (@rtvrijnmond)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan (@janvanprooije)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marjolein F (@mefermie)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sportief Zeist (@sportiefzeist)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elsadepelsa (@elsadepelsa)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hans Noppers (@hansnop)

+++ Hierboven staan de berichten met de nieuwste boven +++Gisteren werd er al geschaatst op de Gouw bij Westzaan. Vandaag gaan we in dit bericht alle social media en reacties in het Weercafé bijhouden om en goed beeld te krijgen van de groi van het natuurijs.

Absluut kwalster of sneeuwijs in die video maar wel hard. Geen smotsijs dus. Gisteren hadden we al dit bericht over een paar plekken met zwart ijs.

Ja dat willen we dus vermijden maar met een set ijspriemen om je nek is het niet gevaarlijk. Als je maar niet te hard schaatst, maar ook weer niet te langzaam natuurlijk. Met scheenbeschermers kunnen lelijke snijwonden vermijden. En het liefst niet alleen op pad natuurlijk!

Dit geluid kan angstaanjagend zijn. Als je het kent is het het mooiste wat er is. Dit geluid duidt op het zetten van het ijs. Het is op zich niet gevaarlijk.Met de verhoogde kansen op dooi na het weekeinde zijn de ijspluimen er niet beter op geworden. Bekijk ze hierrrr.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Bedankt voor de vele donaties weer gisteren! De mailings (niet te veel) beginnen na de vorstperiode. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hier sowieso graag tips voor nog hogere sneeuwduinen.

Actuele ensembles GFS hierrr en ECMWF hierrrr. Laatste metingen van het sneeuwdek in Nederland hierrr.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.