Laatste update 16:00u – Fantabulous berichten op Instagram. Nederland is op de schaats! Geniet van de schitterende beelden.

https://twitter.com/mrmiddendorp/status/1359760406290563074

DEZE GAAT IN EEN WAK!!!


Mick op de Vuntusplas in Loosdrecht

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Parc Sandur (@parcsandur05)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rijnmond (@rtvrijnmond)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan (@janvanprooije)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marjolein F (@mefermie)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sportief Zeist (@sportiefzeist)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elsadepelsa (@elsadepelsa)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hans Noppers (@hansnop)

+++ Hierboven staan de berichten met de nieuwste boven +++Gisteren werd er al geschaatst op de Gouw bij Westzaan. Vandaag gaan we in dit bericht alle social media en reacties in het Weercafé bijhouden om en goed beeld te krijgen van de groi van het natuurijs.

Absluut kwalster of sneeuwijs in die video maar wel hard. Geen smotsijs dus. Gisteren hadden we al dit bericht over een paar plekken met zwart ijs.

Ja dat willen we dus vermijden maar met een set ijspriemen om je nek is het niet gevaarlijk. Als je maar niet te hard schaatst, maar ook weer niet te langzaam natuurlijk. Met scheenbeschermers kunnen lelijke snijwonden vermijden. En het liefst niet alleen op pad natuurlijk!

Dit geluid kan angstaanjagend zijn. Als je het kent is het het mooiste wat er is. Dit geluid duidt op het zetten van het ijs. Het is op zich niet gevaarlijk.Met de verhoogde kansen op dooi na het weekeinde zijn de ijspluimen er niet beter op geworden. Bekijk ze hierrrr.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Bedankt voor de vele donaties weer gisteren! De mailings (niet te veel) beginnen na de vorstperiode. Als jij ook nog (of weer) wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hier sowieso graag tips voor nog hogere sneeuwduinen.

Actuele ensembles GFS hierrr en ECMWF hierrrr. Laatste metingen van het sneeuwdek in Nederland hierrr.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.