lesmenuires29

Maaike Waaldijk is op rapportage in Les Menuires voor een artikel in ANWB Magazine komende herfst. Vandaag stuurt ze een foto op van een thermometer die 29ºC aanwijst. Dat is echt in ze zon want in de schaduw is het rond 16ºC vandaag. Maar het voelt wel als dik zomerweer want ze schrijft dat het na 13 uur echt klaar is met skiën en dat het dan tijd is voor de bikini. Helaas ontbreekt daarvan de foto.

heiig

Op de webcam van Mont Vallon zien we dat er toch aan het einde van de middag gewoon geskied wordt. Tja met dikke poederbakken onder je voeten met rocker gaat dat nog wel hoor!

chaletnl

Maaike is in Les Menuires op uitnodiging van Chalet.nl die er in het Hameau des Marmottes supersfeervolle appartementen verhuren als catered chalet. Ik heb er zelf mogen lunchen in februari en dat was echt genieten met het bovenstaande stel als chalet boy & girl.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.