Voor deze week stond er weer een feestelijk skitripje op de agenda. Nu is iedere skitrip wat mij betreft één groot feest, maar dit keer ga ik niet alleen om te skiën. Ik typ dit namelijk vanuit Saalbach, waar Dutchweek(end) vandaag van start is gegaan en ik met Summit Travel ben om jullie via deze weg een beetje mee te laten genieten. Langzaamaan druppelen de Nederlanders vanuit allerlei uithoeken van ons kikkerlandje dit Oostenrijkse dorp binnen. Alleen het weer, dat is nog niet echt in de feeststemming. Vannacht reden we met kleine regenspetters Oostenrijk in, maar vanochtend werd ik wakker met dikke, witte vlokken die langs ons hotelraam dwarrelden. Niets te klagen natuurlijk, want zonder sneeuw blijft er weinig meer van de pistes over, maar hey: die DJ’s die speciaal naar Saalbach zijn gekomen voor Dutchweek kunnen we toch niet in de kou laten staan? Net als alle feestgangers die natuurlijk liever staan te dansen in het zonnetje.
Dit is mijn allereerste keer Dutchweek, maar ik heb begrepen dat als je eenmaal door het Dutchweek-virus gegrepen bent, je geen jaar meer over wilt slaan. Ik neem jullie in deze blog heel eventjes digitaal mee naar dag 1 van Dutchweek(end) 2016 in Saalbach.
Niet 1, maar 6 neverending feestjes per dag
Dit jaar zijn er 6 Dutchweek-feestlocaties die op z’n kop worden gezet. Te beginnen met 2 tenten op de piste in Saalbach (Panorama Alm en Maisalm) en 4 feestlocaties in het dorp: Burgi’s, Mango’s, Castello en Taverne. Afwisseling genoeg, want iedere locatie heeft een ‘thema’.
Kies lekker wat voor feestje bij jou past: lunch & lounge, snow party & après ski, après ski, diner & dancing, live music & dj of clubbing. Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar de livebands. Ten eerste vind ik de sfeer met een liveband altijd nét een beetje leuker, maar die livebands zijn dit jaar ook nieuw voor Dutchweek.
Had ik mijn kanten maar laten slijpen
Uiteraard heb ik – voordat het feestgedruis losbarst – ook even een aantal pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm geprobeerd. Eerlijk is eerlijk: de weersomstandigheden waren vandaag niet perfect. Veel wind, de hele dag sneeuw en slecht zicht. In combinatie met de keiharde, ijzige pistes was het niet mijn favoriete dag op de ski’s, maar des te meer tijd om alle feestlocaties aan een test te onderwerpen!
Geen Oostenrijkse schnitzels en kaisersmarren maar Nederlandse burgers
Wat ik ook aan een test onderworpen heb, is de hamburger van BarbequeFeest. Een slager die helemaal uit Nederland is meegekomen om de partypeople van Dutchweek te voorzien van het ideale (kater)voedsel: hamburgers! Je kunt deze burger zelfs al online bestellen terwijl je op de latten staat zodat hij op je ligt te wachten zodra je van de piste stapt.
We gingen niet voor publieksfavoriet ‘The Serial Griller’ van 1kg(!), maar kozen ervoor onze eigen burger samen te stellen. Vanochtend – toen we de polsbandjes voor alle feestjes en onze skipassen op gingen halen – werden we door Summit Travel al helemaal lekker gemaakt, dus daar hebben we ons de hele dag op verheugd, hoewel we gewoon halfpension hebben. Haha.
En – oeps – nu is het tijd om aan te schuiven bij het avondeten dat in ons hotel geserveerd wordt. We slapen in een typisch kneuterig, Oostenrijks hotel (Gappmaier) aan de rand van het dorp en een paar honderd meter van de gondel naar Hinterglemm vandaan. Alle feestjes op 5 minuten wandelen van onze kamer. Dikke prima!
Wie is er weleens bij Dutchweek geweest? In Saalbach, Val Thorens of misschien in Italië?
4 reacties
Gesloten voor reacties.