20170113_135447

Alvast mijn excuses voor de jaloersmakende euforische berichtgeving vanuit St. Francois Longchamp. De verlossing voor de Franse alpen is er eindelijk! Ze hebben er hier lang op moeten wachten, de supermarkt, restaurants, accomodaties, iedereen begon nerveus te worden. 4 weken lang hoorden zij weinig anders dan, annuleringen, geklaag over de sneeuw en omboekingen. Maar het is er!

stfrancois

Het begon gisteravond zoals Hajo liet weten. Bij een temperatuur van 2 graden boven nul begon het ineens intens te sneeuwen, ik had wat angst voor regen maar dat leek mee te vallen. Toch werd het rond 10 uur regen, of betergezegd hagel, dat hield aan tot een uurtje of 2. Nee ik was niet aan het stappen haha. Maar die hagel/regen was een tegenvaller dus ging ik met een ongerust hart en wat vertrouwen in de weerkaarten slapen.

IMG-20170113-WA0007

Blizzard

Ik was er ’s ochtends vroeg uit om nieuwe gasten te verwelkomen en natuurlijk de sneeuw te bekijken. Deksel op m’n neus, letterlijk, ik stak mijn neus naar buiten en die voelde blizzard. Dikke sneeuw wat horizontaal aan me voorbij vloog. Er had zich al wel een flinke laag gevormd, niet te meten want de sneeuw was overal. Schatting van de ochtend: 20 cm gevallen in de nacht en flinke sneeuwduinen tot 50 cm diep. Om half 11 ging de lift open en kon het feest beginnen.

Verlaten pistes

Verlaten pistes

Heerlijke lichte sneeuw en natuurlijk geen kip op de piste. Genieten geblazen, heerlijk sporen trekken tot 2 uur na de opening van de piste. Ja, de piste, we hadden hier 2 noemenswaardige pistes geopend afgelopen 4 weken. Maar geluk bij een ongeluk, die enkele piste kende ik natuurlijk op mijn duimpje, ieder hobbeltje of gaatje wist ik te liggen. Het slechte zicht was dus geen belemmering om optimaal te genieten.

Picknicken was er niet bij vandaag

Picknicken was er niet bij vandaag

Zo’n dag dat je over de straat naar beneden kunt skien en je 40 minuten bezig bent met je auto uitruimen, met 3 man. Het is een dag die ik niet snel zal vergeten. 4 weken op gewacht en eindelijk is het hier. Nederland wacht ook al een tijdje op een stevige vorstperiode, geeft Ronaldo zo de verlossing? Lees het straks in het LL bericht. Eindstand bij uploaden; wind trekt weer aan bij stevige sneeuwval, gokje voor wat er gevallen is; 60 cm top 40 cm dal. En meer onderweg! Laat maar komen.


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

10 reacties

Gesloten voor reacties.