Aan dit bericht begin ik nu zoals gepland direct na het avondeten. Maar ja, Italië. Het diner begon iets later en duurde iets langer natuurlijk.

 DSCN9186

Lekker en veel was dat, in hotel Bernina waar we rond de middag aankwamen.

WP_20140126_006

Verrassend waar we onderweg de eerste sneeuw al zagen: de Swabische Alpen; richting Ulm in Zuid-Duitsland. Boven de 700 meter was het zo hier en daar nog aardig wit. Ik heb het niet zo gevolgd maar kennelijk heeft daar aardig wat gelegen. [metaslider id=39486]

In twee plaatjes de toch zeer plaatselijke föhn waar Hajo vanmorgen al over sprak, gevangen vanuit de auto. In het westen van Oostenrijk was het om half tien in de ochtend 14 graden en stormde het aardig aldus de chauffeuse (mijn vrouw Sylvia). Maar 18 minuten later viel die wind weg en was het op dezelfde hoogte (600 meter) nog maar 2 graden! Tevens begon het sneeuwdek al leuke vormen aan te nemen.

 DSCN9157

Wat volgde was een schitterende rit door Zwitserland. Eenmaal aangekomen bij de Vereinatunnel konden we prachtige plaatjes schieten. De wachttijd viel erg mee: nog geen half uur.

 DSCN9174

Daarna werd het alleen maar mooier en de sneeuw langs de weg hoger..

DSCN9178

Laatste “hobbel””: de smalle (eenrichting) Munt la Scheratunnel naar het dal van Lvigno aan de andere kant. Ook hier verassend rustig! [metaslider id=39499]

Aangekomen in Livigno direct dolle pret. Als ze nog nooit sneeuw gezien hadden. Nu ja, het was ook even geleden en het is ook wel veel toch?

 DSCN9205

Veelbelovend plaatje onderaan de piste bij de Cassana gondel. Morgen gaan we aan de slag!

 DSCN9212

Ook aan de zuidkant ging en gaat de warmte niet helemaal voorbij. Vanmiddag was het in Livigno op 1815 meter hoogte (kortstondig) 5 graden boven nul.

 DSCN9213

Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt: prima weer om eindelijk eens goed te kunnen ijs- en sneeuwruimen (zie ook de openingsplaat) [metaslider id=39512]Ski’s hebben we gehuurd bij Vertigo, de vertegenwoordiger van Skiset in Livigno. Mooi; kun je van te voren reserveren via de site van wintersportweerman.nl! Maar ook omdat het zo dichtbij was voor ons hoor: nog geen 50 meter van het hotel!

 Ens_Livigno

Verder een doe het zelf bericht vanavond. Twee ensembles uit de GFS-12h run. Deze is voor Livigno..

 Ens_Zell am See

En deze voor Zell am See Kaprun. Eigenlijk zijn ze niet eens zo heel verschillend. Waarbij we natuurlijk weten dat er aan de zuidkant veel meer sneeuw ligt en dat vooral de dalen daar wat hoger liggen. De dump voor morgennacht en maandag staat er stevig op maar zal onder de 1200 tot 1500 meter toch echt regen brengen. Aan de zuidkant van de Alpen mogelijk zelfs tot nog wel wat hoger. Hier in Livigno? Ik ga voor de halve meter. Donderdag wordt spannend maar ziet er goed en de tweede krokusweek heeft wat mij betreft goede papieren! Leer hierrr meer over de ensembles of zoek je eigen omgeving bij de ensembles van de partner-skigebieden/!

 Flachau_A

Ik sluit af met wat ingezonden foto’s van vandaag m.b.v. de bizztravell-app Deze is uit Flachau, door “A” [metaslider id=39517]En deze zijn van Henk Prinsen uit St. Francois Longchamp. Heerlijk! Hoe was jou reis en hoe zijn de condities ter plaatse?

 


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

16 reacties

Gesloten voor reacties.