Hierboven een van de webcams die we in de gaten moeten houden vandaag. Meiringen-Hasliberg in het Berner-Oberland. Klik hierrrr voor een actueel plaatje. 

meteox0311

De beer is echt los in de Alpen. Zie de rode vlekken van de hevige buiencomplexen op de Europese buienradar. We gaan snel kijken naar de mooiste webcamplaatjes die ook zicht bieden op de sneeuwgrens…

[metaslider id=27789]

Yummie. De sneeuwgrens is in Midden- en Oost-Zwitserland en duidelijk het laagst. Zo rond 1500m om 11.30u. In de Franse Alpen hoger. Volg hierrr Les Menuires live. Volg hierrrr de Portes du Soleil. In Oostenrijk ook nog fors hoog, maar in het Montafon is het net al gekiept. Hele mooie sneeuw daar nu ook. Volg het hierrr. Check hierrrr de Zillertal Arena cams wanneer daar 200km oostelijk de sneeuwgrens gaat dalen. Graag jou tips voor de mooiste cams in de reacties en sla eventueel je mooiste beelden op met plaatjesdump.nl. De moderators zetten je plaatje dan zichtbaar in de reacties.

sneeuwdek1111

Later vanmiddag een update met de gehaalde sneeuwhoogtes. We overtreffen vandaag zeker wat er in de laatste berekeningen zat. Met wat we nu zien gaat de 15cm wel gehaald worden in enkele regio’s en lokaal misschien wel 25cm. Morgenvroeg begint het dan alweer in de Franse Alpen en dan komen we er eigenlijk ruim een week en misschien wel twee weken niet meer vanaf. De NW component blijft aanwezig en bijna dagelijks zullen we wel mooie sneeuwplaatjes kunnen laten zien. Hierboven de kaart voor het begin van het carnavalsseizoen op 11-11. De sneeuw in Sauerland is weer even van de kaarten mede door de trekrichting van een nieuwe stormdepressie (zie ook het stormnieuws van Leo vanochtend). Maar in de Alpenregio zou het een sneeuwbommetje zijn tot in het Alpenvoorland. En ook de blokkade aan het einde van de GFS berekening staat er weer op vanochtend. Het kan toch nog een erg leuke maand november worden! Toch maar niet naar Mongolië dan! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.