Toestanden in Nederland. Dan zit je in Oostenrijk veilig met de voetjes droog. Wie heeft wat meegemaakt gisteren? Vertel erover in de reacties. Door mijn drukte met paragliden momenteel (met het doel vanaf komende winter met jullie te kunnen tandemvliegen) mistte ik in elk geval dat dit eraan zat te komen. Hoewel? Ik herinner me in eerdere berichten juist wel die enorme neerslagpiek te hebben getoond. Es ff opsnorren…. 

Op 15 mei in de ochtend schreef ik bovenstaande in dit weerbericht. Vele tientallen millimeters in luttele uren zat toen al in de berekening zei het twee dagen eerder dan uiteindelijk uitgekomen. Zo werkt meteofiction.

Nu dan de warme fase voor de boeg met regelmatig kans op kleinschalig onweer ook in de Lage Landen. De temperatuurgrafiek toont een volle week verlenging van het mooie weer en de gunstige temperaturen…

Dat zie je ook in het Amerikaanse model zei het dat de hoofdrun duidelijk aan de hoge kant zit begin juni. Maar ik vind het – met een schop onder m’n kont van Leo haha – inderdaad ook wel aannemelijk dat het superfraaie Scandihoog lang kan standhouden. De grafiek hierboven is voor het Rijndal waar uitschieters naar 35ºC denkbaar zijn…

Daarbij zien we in zuid-Europa een grote zone met aanhoudend dagelijks namiddaggerommel….

Het Amerikaanse model blijft verrassen met een koud uiteinde maar nu dus een volle week opgeschoven. Toch wel een pittige Arctische uitbraak in de berekening nu voor 8 juni! Fijne dag. Ik ga snel weer vliegen voor het vanmiddag weer onmogelijk is.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.