LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Lichtpuntjes ten tijde van oplevende kerst-stress

check ook eens

49 Reacties

 1. Jopie schreef:

  Realistisch bericht geschreven vanuit een voor mij prettige mindset. Vorig jaar was er rond de kerst trouwens ook een hoog. Maar daarna

 2. Stefan Kaptein schreef:

  Mooi bericht Jorne, maar ik ben er zeker niet gerust onder. Lichtpuntjes zijn echt alleen maar met heel veel fantasie en überpositivisme te vinden. Ik hoop dat over 1,5 week er toch een verrassing uit de hoge weerhoed wordt getoverd. Maar zoals al vaak door mij geopperd, de warme oplossingen in de kaarten winnen het 9,9 van de 10 keer.

 3. Hans schreef:

  Prachtig Jorne: “ Lichtpuntjes ten tijde van oplevende kerst-stress” ………
  Ach….. wanneer ik terug denk aan m’n “voorpret” ???!!! vanwege de wintersportvakantie met Kerst 2015….. Met hetgeen er deze week sowieso (nog) gaat vallen ziet het er stukken beter uit.

 4. Jesse schreef:

  Ik neem aan dat voor zaterdag geldt: hoe meer naar het oosten, hoe lager de sneeuwgrens?

 5. nils schreef:

  Nog niet geboekt voor de 20e… Dat wordt dus een hoog westkantgebied. het mot maar 😉

 6. chris schreef:

  Laten we eerlijk zijn, altijd dat gedoe om de kerstdagen wel of geen genoeg sneeuw ga dan gewoon in voorjaarsvakantie ben je 1,5 maand verder en veel meer zekerheid op sneeuw in dal. Prijzen zijn meestal het zelfde als de kerst periode of kies gewoon voor een hoog gelegen gebied dan zit je altijd goed. Geld kost toch al kies dan met die extra 100 gewoon voor zekerheid. Wij gaan al 6 jaar naar kleinwalsertal prachtig gebied en altijd meer dan genoeg sneeuw en dit is kwa ligging tussen 1100 en 2200 meter niet eens een hoog skigebied maar wel zeer sneeuw zeker en makkelijk te bereiken vanuit Nederland

 7. Hans schreef:

  Do, vr en za een stevige wind maar ook in NO Groningen steeds meer kans op (natte) sneeuw vr/za nacht. UKMO laat de depressie stuk zuidelijker lopen zoals eerder vermeld en GFS 18 doet dat nu ook.

  • Jorne schreef:

   Ik voel weinig voor deze sneeuwkansjes, maar wie weet pakken de modellen uit. Voor de Alpen dit weekend is GFS in ieder geval niet veel slechter geworden.

   Cliffhanger zit zelfs een koudbloedig Eurohoog in, wederom houdt de zuidelijke stroming het dus niet langer dan een weekje vol. Nog even duimen jongens!

 8. Jorne schreef:

  Concreet is het niks waard maar het is duidelijk dat de zuidelijke stroming van volgende week geen weken aan hoeft te houden. Mooi variantje voor 1e kerstdag 🙂
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575933226.png[/img]

 9. Destiny schreef:

  Jorne, volgende week ga ik naar mayrhofen. Gezien de hoge temps, wordt de sneeuw dan slush of zijn de dauwpunten laag?

 10. joke,riederalp schreef:

  Vroeg op om boodschappen in Domodossola te doen. Gisteren aardig wat weg geschept, maar tot mijn stomme verbazing ligt er weer een heel pak, en het sneeuwt nog steeds een beetje. Het straatje voor is vanochtend vroeg al geplet, dus dat is een gelukje. Ik ga zo met de cabine naar beneden en dan kan ik zien waar hier de sneeuwgrens is. Nu min 6 graden, lichte sneeuwval en windstil.

 11. Qlubtempo Raoul schreef:

  Ook sneeuwval in de kitzbuhler alpen momenteel op 800 mtr.

 12. Cescia schreef:

  Wij zijn nu ook een wandeling aan het maken door een lekker pakje verse sneeuw in livigno.

 13. Martin schreef:

  Fijn plaatje om mee wakker te worden. Het dal in Leogang eindelijk weer mooi wit! Nog 10 nachtjes slapen…. 🙂

  • Richard schreef:

   De grote ronde is open en is zeer goed te doen zei het hotel moet nu alleen maar beter worden.

   • Martin schreef:

    Ben heel benieuwd wat het gaat worden. Vorig jaar stond ik daar in de dikke vette regen het weekend voor kerst, maar ook toen was het daarna nog prima skien. Ons appartement ligt net boven de steinbergbahn, dus een klein laagje sneeuw op het grasveld zou een wandeling naar de lift schelen 🙂

 14. maarten schreef:

  Geniet van de sneeuw van vandaag. Sla de kaarten maar over. Ben een rondje langs de GFS leden gegaan op 240 uur en mijn ontbijt kwam er weer uit. van de 20 leden was er 1 die de temperatuur rond de 0 graden houdt op 1500 meter. De rest zit tussen de 5 en aan aanzienlijk aandeel zelfs rond de 10 graden. EC doet wat dat betreft vrolijk mee met op 168 ook >10 graden op 1500 meter. Doorspoelen en op weg naar de volgende run zeg maar.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   warme runs inderdaad, maar weinig neerslag, dus mogelijk valt de schade erg mee. zon heeft amper kracht natuurlijk. Laten we het maar zo zien: ‘weihnachts tau wetter’ is vroeg dit jaar, kan daarna alleen maar beter worden 😉

 15. Richard schreef:

  Als ik de webcam beelden bekijk van leogang ook van het gehele gebied SFL is er toch nog aardig wat gevallen. Gisteren nog wat mensen van het hotel gesproken de grote ronde Saalbach is open en is goed te skieen. En toen moest de sneeuw van vanacht nog komen. Als er geen regen komt ben ik toch nog aardig tevreden misschien nog verse sneeuw aan het einde van de week en met kerst. In ieder geval beter dan de winter 2015.

 16. Asten (Harmelen) schreef:

  [IMG]https://www.mupload.nl/img/7zn5locbwu.jpg[/IMG]

  In Hochkrimml (Zillertal Arena) toch nu al 20 cm gevallen. Dat belooft nog wat voor deze week !

 17. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575964300.jpeg[/img]
  Lech vanochtend. Zo zien we het graag en volgens mij toch een flink pak sneeuw gevallen.
  De plaatselijke site heeft het over 45cm de afgelopen 24u. 80cm op de berg nu en 45cm in het dal. Top!

  • Roland Bodegraven schreef:

   Flinke white out nog bij de “mijn” huisberg in Wald am Arlberg. Daar zit het helemaal snor nu!

   • Wessel schreef:

    Heerlijk die beelden uit de Arlberg! Daar is een mooi pak sneeuw gevallen. Via de insta kanalen van Lech/Zürs en St. Anton zijn ook wat mooie beelden geplaatst. Verder hopen dan komende zaterdag de warme lucht na de meeste neerslag binnenstroomt zodat het meeste als sneeuw valt zaterdag. Fijne dag

 18. Oelie schreef:

  Ook Saalbach was gisteren nog helemaal groen en nu toch 20cm!!
  https://www.saalbach-hinterglemm.nl/webcams

  Laat het nog ff doorgaan!!

 19. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575969927.jpeg[/img] sneeuwgrens lag rond de 1200 meter onder riederalp, hier in domodossola terrassenweer!

 20. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575971509.jpeg[/img]
  Zier er goed uit bij de Sonnenkopf. Nog anekdotes van 35 jaar geleden Hajo toen jij daar kwam?

 21. Ewald schreef:

  Voor de mensen die met de Kerst richting het Noorden rijden lijkt het wel goed te komen.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1575972086.jpeg[/img]

 22. Remko schreef:

  De eerste wintermaand verloopt weer ouderwets. Nat, niet te koud met zo nu en dan een nachtelijke verrassing. Zoals afgelopen nacht, Ijs op de garage. Grondvorst maar in Twente een echte met 0.1 . Maar de wind is toch wel afwijkend van wat we gewend zijn. Nee voor de LL zullen we de winter in december niet meer zien is mijn verwachting. Ondanks Jornes opbeurende teksten van gisteravond. Een Witte Kerst alleen doordat de grondvest of lichte nachtvorst door uitstraling iets wits te voorschijn tovert. Ook mooi. Ik vrees voor het Sauerland en andere middelgebergten in Duitsland. Maar wie weet, heeft Frau Holle nog een surprise ergens rond of na de Kerst. Anders maar in januari en februari. Een week geleden durfden we nog hopen op een SSW en Split. Is die opgelost? Dan moeten we ons echt zorgen gaan maken.
  Waar we ons maanden geleden nog zorgen maakten om het tekort aan neerslag, nu is dit nauwelijks een probleem maar en maken we ons zorgen over een gebrek aan vorst en wit poeder. En we troosten ons met een paar mogelijke natte fratsen ergens dichtbij aanstaande vrijdag. Overigens is dit wel de 13 e, dus het zal wel met een sisser aflopen.

 23. Remko schreef:

  Flatsen wordt bedoeld. Overigens wel een leuke woordspeling in dit kader.

 24. Hans schreef:

  Inmiddels droog bij o.a. Joke….. wel heel mooi daar…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576002495.jpeg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.