adapt2030agriculture

Zijn we de absurd sneeuwrijke winter in Nova Scotia … voor de grap ook Snova Scotia genoemd… al vergeten? Dan moet je onderstaande video kijken om te zien dat de winter er nog niet voorbij is en dat de landbouw en vooral de wijnbouw gigantische klappen heeft opgelopen. Het is echt iets voor in het weekeinde om zo’n video eens tot je door te laten dringen. En onderaan nog iets absurds over de omgekomen Nederlandse poolonderzoekers…

Natuurlijk is het tendentieus als iemand zijn Youtube-kanaal Adapt2030 noemt. Dus wees net zo sceptisch als je die video’s bekijkt als dat je uit de andere hoek mensen een warmere toekomst hoort voorspellen. Er is wel een goede reden om de koude profeten minimaal aan te horen: alleen een kouder klimaat gaat serieus problematisch zijn voor onze economie en ook voor de ecologie trouwens. Met de beste schattingen van welke opwarming we zouden kunnen krijgen, zien we inmiddels niets meer dat voor wie dan ook bedreigend zou kunnen zijn. Sterker nog: afgezien van de winterpret die we frequenter gaan krijgen zullen velen van ons inclusief mezelf de warme jaren 1980-2010 nog sterk gaan missen. Maar oeps… nu treed ik ook al op als profeet!

Deze video vormt de basis van alle waarschuwingingen op Adapt2030. Zelfs als er bijvoorbeeld maar 3% kans is (wat overblijft als je de zogenaamde 97% consensus zou geloven) dat deze waarschuwingen hout snijden, zou je er serieus op in moeten gaan. Net zoals je ook serieus werk zou maken van een 3% kans op een terroristische aanslag in Amsterdam. Wat dat betreft is het wachten echt op het persbericht waarin het KNMI aankondigt: “KNMI stelt 2 klimaatsceptici aan en biedt onderzoeksfondsen en kantoorruimte voor tegengeluid”.

wereldwijdzeeijsTenminste als je ziet hoe het wereldwijde zeeijs het momenteel doet, zou je naar klimaatsceptici mogen luisteren zonder voor complotdenker te worden uitgemaakt. Aan de andere kant van het politieke spectrum zien we momenteel de meest absurde beschuldiging ooit! Op schatziesearthproject.com staat een artikel waarin klimaatsceptici worden beschuldigd van moord op de twee onlangs omgekomen Nederlandse poolonderzoekers (eergisteren 1 lichaam gevonden). Gelukkig schrijft Joanne Nova hier een nuchter commentaar op deze gekte. Ik sluit af met mijn afsluiter van mijn prive e-mails:

Be safe, enjoy the interglacial and stay skeptical.  Doug L. Hoffman


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.