adapt2030agriculture

Zijn we de absurd sneeuwrijke winter in Nova Scotia … voor de grap ook Snova Scotia genoemd… al vergeten? Dan moet je onderstaande video kijken om te zien dat de winter er nog niet voorbij is en dat de landbouw en vooral de wijnbouw gigantische klappen heeft opgelopen. Het is echt iets voor in het weekeinde om zo’n video eens tot je door te laten dringen. En onderaan nog iets absurds over de omgekomen Nederlandse poolonderzoekers…

Natuurlijk is het tendentieus als iemand zijn Youtube-kanaal Adapt2030 noemt. Dus wees net zo sceptisch als je die video’s bekijkt als dat je uit de andere hoek mensen een warmere toekomst hoort voorspellen. Er is wel een goede reden om de koude profeten minimaal aan te horen: alleen een kouder klimaat gaat serieus problematisch zijn voor onze economie en ook voor de ecologie trouwens. Met de beste schattingen van welke opwarming we zouden kunnen krijgen, zien we inmiddels niets meer dat voor wie dan ook bedreigend zou kunnen zijn. Sterker nog: afgezien van de winterpret die we frequenter gaan krijgen zullen velen van ons inclusief mezelf de warme jaren 1980-2010 nog sterk gaan missen. Maar oeps… nu treed ik ook al op als profeet!

Deze video vormt de basis van alle waarschuwingingen op Adapt2030. Zelfs als er bijvoorbeeld maar 3% kans is (wat overblijft als je de zogenaamde 97% consensus zou geloven) dat deze waarschuwingen hout snijden, zou je er serieus op in moeten gaan. Net zoals je ook serieus werk zou maken van een 3% kans op een terroristische aanslag in Amsterdam. Wat dat betreft is het wachten echt op het persbericht waarin het KNMI aankondigt: “KNMI stelt 2 klimaatsceptici aan en biedt onderzoeksfondsen en kantoorruimte voor tegengeluid”.

wereldwijdzeeijsTenminste als je ziet hoe het wereldwijde zeeijs het momenteel doet, zou je naar klimaatsceptici mogen luisteren zonder voor complotdenker te worden uitgemaakt. Aan de andere kant van het politieke spectrum zien we momenteel de meest absurde beschuldiging ooit! Op schatziesearthproject.com staat een artikel waarin klimaatsceptici worden beschuldigd van moord op de twee onlangs omgekomen Nederlandse poolonderzoekers (eergisteren 1 lichaam gevonden). Gelukkig schrijft Joanne Nova hier een nuchter commentaar op deze gekte. Ik sluit af met mijn afsluiter van mijn prive e-mails:

Be safe, enjoy the interglacial and stay skeptical.  Doug L. Hoffman


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.