Met weer mooie sneeuw in de Alpen op komst, kijken we eerst naar verrassend nieuws uit Finland. En we leren dat je Corona gewoon moet verslaan. Zelfs de lockdown moet je verslaan. Of je het er nu mee eens bent of niet, je moet ermee dealen. En dan kun je het maar beter in je voordeel omkeren. Dat heeft Levi in Finland gedaan!

Toen de lockdown begon, was Levi zo slim om alle sneeuw op hopen te duwen en door de zomer heen te halen. En eind september al begon met de pistes weer aan te leggen. Op 2 oktober opende het skigebied!

Heb je dus dit plaatje.

https://www.youtube.com/watch?v=UF3eIv2W99g

Of deze live video (H/T Van Dam). Enige probleem: je komt het land momenteel niet in of je zou je hele vakantie in je appartement moeten blijven.

Dan toch maar weer naar de Alpen kijken waar een nieuwe koude golf op komst is. Het hele weekeinde sneeuw! Wie weet lokaal boven 1500m genoeg voor een piste! Maar ja…. op maandag gaan ze geen pistes openen. Het blijft wel fris dus wie weet redden ze het tot de 17e.

Hier de nieuwe sneeuwval bij tamelijk hoge druk op de weerkaart. Heel weinig voor de Franse Alpen.

Afsluitend deze mooie kiek van Föhnwolken in Slowakije.

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.