Met weer mooie sneeuw in de Alpen op komst, kijken we eerst naar verrassend nieuws uit Finland. En we leren dat je Corona gewoon moet verslaan. Zelfs de lockdown moet je verslaan. Of je het er nu mee eens bent of niet, je moet ermee dealen. En dan kun je het maar beter in je voordeel omkeren. Dat heeft Levi in Finland gedaan!

Toen de lockdown begon, was Levi zo slim om alle sneeuw op hopen te duwen en door de zomer heen te halen. En eind september al begon met de pistes weer aan te leggen. Op 2 oktober opende het skigebied!

Heb je dus dit plaatje.

https://www.youtube.com/watch?v=UF3eIv2W99g

Of deze live video (H/T Van Dam). Enige probleem: je komt het land momenteel niet in of je zou je hele vakantie in je appartement moeten blijven.

Dan toch maar weer naar de Alpen kijken waar een nieuwe koude golf op komst is. Het hele weekeinde sneeuw! Wie weet lokaal boven 1500m genoeg voor een piste! Maar ja…. op maandag gaan ze geen pistes openen. Het blijft wel fris dus wie weet redden ze het tot de 17e.

Hier de nieuwe sneeuwval bij tamelijk hoge druk op de weerkaart. Heel weinig voor de Franse Alpen.

Afsluitend deze mooie kiek van Föhnwolken in Slowakije.

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Gesloten voor reacties.