Met weer mooie sneeuw in de Alpen op komst, kijken we eerst naar verrassend nieuws uit Finland. En we leren dat je Corona gewoon moet verslaan. Zelfs de lockdown moet je verslaan. Of je het er nu mee eens bent of niet, je moet ermee dealen. En dan kun je het maar beter in je voordeel omkeren. Dat heeft Levi in Finland gedaan!

Toen de lockdown begon, was Levi zo slim om alle sneeuw op hopen te duwen en door de zomer heen te halen. En eind september al begon met de pistes weer aan te leggen. Op 2 oktober opende het skigebied!

Heb je dus dit plaatje.

https://www.youtube.com/watch?v=UF3eIv2W99g

Of deze live video (H/T Van Dam). Enige probleem: je komt het land momenteel niet in of je zou je hele vakantie in je appartement moeten blijven.

Dan toch maar weer naar de Alpen kijken waar een nieuwe koude golf op komst is. Het hele weekeinde sneeuw! Wie weet lokaal boven 1500m genoeg voor een piste! Maar ja…. op maandag gaan ze geen pistes openen. Het blijft wel fris dus wie weet redden ze het tot de 17e.

Hier de nieuwe sneeuwval bij tamelijk hoge druk op de weerkaart. Heel weinig voor de Franse Alpen.

Afsluitend deze mooie kiek van Föhnwolken in Slowakije.

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.