Vandaag gaan we even terug in de tijd met enkele leuke wintersport foto’s uit de sixties. Altijd leuk om te bekijken hoe de wintersport geëvolueerd is. Onderstaande foto’s komen allemaal vanuit Montafon, indien jij nog leuke plaatjes vindt deel ze dan zeker onderaan.

Silvretta Montafon in de sixties

Onderstaande plaatjes komen van de facebookpagina van Silvretta Montafon. Wil je deze winter dit prachtig partnergebied bezoeken, klik dan hier voor meer informatie. Wil je weten hoe het er nu uitziet in Montafon, dan kan je best in ons archief beginnen lezen. Het eerste skitoerisme in Montafon dateert van het jaren 1910. De Montafon Berghbahn is opgericht in 1948 en ging richting Hochjoch. In de jaren 60 en 70 werd Montafon internationaal bekend als skigebied en pas in 1980 werd het wintertoerisme belangrijker dan het zomertoerisme.

Hier zie je een foto uit de sixties, omhoog richting Hochjoch. Het doet me eigenlijk nog denken aan de oude liftjes in Garfrescha. Als je hier bent geweest ga je mij zeker begrijpen.

Silvretta Montafon in de sixties

Onderstaande foto is van 1960 en je kijkt uit over het dorp Schruns aan de zijde van Vandans (Golm).
Montafon in sixties

 

Skigebied Golm in de sixties

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van de facebookpagina van Bewegungsberg Golm. Het is de eerste stap richting de gondelliften die we vandaag kennen. En hoewel de Hochjoch al bekend was in 1910 duurde het nog tot 1959 voor onderstaande gondel werden gebouwd op skigebied Golm. Op de eerste dag (19 december 1959) werden er slechts 221 personen vervoerd om te gaan wintersporten. Wat een verschil met nu! Je kon ook toen maar tot aan Matschwitz, het zou nog duren tot 1969 voor je tot op 2100 meter kan geraken.

skigebied Golm in de sixties

Zoals je kan zien is het heerlijk rustig in het liftje richting Matschwitz.

skigebied golm in de sixties

Wat een leuk verschil met nu! Geweldig om deze oude plaatjes te zien passeren. Door al die sneeuwval van de afgelopen dagen in de Alpen mag van mij de winter nu echt beginnen. Het begint al te kriebelen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.