Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Leuk begin van je wintersport op de Valparolapas dit jaar

check ook eens

108 Reacties

 1. Jopie schreef:

  3 keer op Valparola geweest. Maar dan op de fiets. Schitterend gebied!

 2. Hans schreef:

  Dat zag er gisteren niet helemaal naar uit dat het in het zuiden vandaag nog zo hard zou doorsneeuwen.
  Nils, Robbie en anderen moeten nog even wachten op de zon vandaag….

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577003761.png[/img]

 3. Md schreef:

  Totaal geen winter in de alpen weinig sneeuw tot 1500 meter
  Word verlopig niks met het weer

 4. Mark (Breda) schreef:

  De donkere dagen voor kerst doen hun naam eer aan. Grijze grauwe wolkenluchten voeren in de LL wel de boventoon. Goed om de kerstverlichting beter te kunnen zien! 😉

  Erg benieuwd wat januari gaat brengen.

 5. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577006560.jpeg[/img]

  • Roland Bodegraven schreef:

   Prima pluim

  • Aart schreef:

   @ Koninks. Goed dat je het ensemble van EC met meerdere Pietertjes laat zien. Waar GFS maar 1 Pietertje heeft, zoals Hajo berichtte. Er zijn altijd kansen. Dat beide modellen zich al dagen geen raad weten vanaf de 26e /27e, is het bijzondere aan moeder natuur. De mensheid kan al heel veel, maar ook heel veel niet.

  • Leo schreef:

   NB “een pluim is maar een pluim” was ooit een gevleugelde uitspraak van Hajo als ik me niet vergis. Merk even op wat er van 30/12 tot 1/1 kan gaan gebeuren. Flink cluster (zo’n 25% van de leden) winters (prikje), wat gisteren nog vrijwel onzichtbaar was!

 6. RichardB schreef:

  Aangekomen in Leogang dikke sneeuwvlokken nu nog blijven liggen ski broek aan en gaan.

 7. Hans schreef:

  In Kleinwalsertal is de “sneeuwschuiver” ook weer langs geweest….. daar moet nodig wat bij.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577010946.jpeg[/img]

 8. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577011807.jpeg[/img]

 9. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577011920.jpeg[/img]

 10. Koninks schreef:

  Viehofen niet open denk ik toch Richard? Das toch jammer met verbinding naar Zell.
  Deze zie ik niet vaak geopend met kerst. In februari ook al paar keer niet geopend geweest. Tijd voor sneeuwkanonnen. Weet iemand of ze hier mee bezig zijn? @hajo misschien?

 11. Hans schreef:

  De winterbeelden op Canvas zijn van de buis gehaald….. zeker vanwege de HERFST…..

 12. Krism schreef:

  Les Arcs pakt ze beet!
  Heerlijk die livecams!!
  https://nl.lesarcs.com/livecam-combettes.html

 13. Raymond schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577013655.jpeg[/img]

  • Frank schreef:

   Goedenavond! Een klein bericht vanuit Hinterglemm, met name om alle Hollanders thuis even gerust te stellen. Ik kom al jaren in Hinterglemm, en ook deze 1,5 week met kerst helemaal top. Waarom? Ten eerste is alles mooi wit tot aan het dal op ruim 1000m. Ten tweede zijn de pistes goed te doen, zeker boven alle mittelstations. Ten derde valt alle neerslag gisteren en vandaag als sneeuw, ondanks temperaturen iets boven nul. Kortom; mocht je naar dit gebied gaan de komende tijd; no worries. Wel was ik het eens met hoteleigenaar Wolff dat het vorig jaar veeeeel beter was, met name de ski routes en off piste mogelijkheden. De komende dagen gaan we het zien, maar ik heb goede hoop op een nieuwe laag. Nu in ieder geval lichte sneeuw…

 14. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577013654.jpeg[/img]
  Hier iglo’s bouwen, vanmiddag even inkomen op de oefenwei en morgen iedereen naar de skischool. Het sneeuwt behoorlijk en ook de komende dagen denk ik. Min 2 graden en een beetje wind.

 15. Hans schreef:

  Oostenrijk komende 3 á 4 dagen neerslag tot in de dalen sneeuw, svg wisselend tot 1.500 m. Ook veel wind en i.c.m. regen doet dat dan eerder denken aan HERFST.
  ORF trouwens compleet in de war omdat, jawel Stefan !! ook in Oostenrijk HERFST, ze denken in de maand september te leven….

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577014370.png[/img]

 16. Jorne schreef:

  Met een druk weekeinde en de naderende kerstdrukte heb ik helaas niet veel op de kaarten kunnen kijken! Blij om te zien dat hier de discussie mooi op gang wordt gehouden! GEM doet precies hetzelfde als EC waarvan we de mooie pluim hierboven voorbij zagen komen. Dat zou voor de LL gewoon een heeeerlijk rustig winterweertje betekenen, daar kijk ik echt naar uit!

  Btw: iedereen heeeeeel veel plezier op wintersport!

 17. Hans schreef:

  ZDF…. Alta Badia …. skiën

 18. Hans schreef:

  Zit vanwege HERFSTweer binnen ook wat te lezen nl. NSkiV magazine o.a. bijlage interessante en leuke items. skipassen, ontwikkeling gondels Doppelmayr en diverse wintersportgebieden o.a. Aletsch Arena, Riederalp….

 19. Bernard schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577017305.png[/img]
  Sneeuw ❄ tm woensdag

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Er gaat echt gewoon mooie sneeuw vallen ad noordkant ook in de lagere dalen vanaf vanavond10 tot 15 cm in de dalen moet haalbaar zijn.Hogerop veel meer met als winnaar de arlberg.Daarmee lijkt de witte Kerstmis te gaan lukken ook in de dalen.Mooi kaartje Bernard

 20. Jesse schreef:

  In Bad Aussee regent het al de hele tijd pijpenstelen

 21. Spyfromthesky schreef:

  Vanmiddag maar even een rondje hardgelopen in het grijze Dordrecht. Ik loop bijna een tijdslimiet qua duur dat goed is voor je hersenen, dit volgens een professor in de hersenen die dit bij omroep Max een keer grondig uitlegde. Ook Endorfine wordt aangemaakt, dus ja, ik zag wel lichtpuntjes tijdens die donkere sessie.
  Gelukkig had ik zo weinig regen of een beetje miezer, dan het eigenlijk prima paste.

  Nu kijkende naar de weerkaarten voor de L.L zal het weer van vandaag ongeveer hetzelfde zijn voor een dikke week volgend.

  De enige nu nog lijkende consistentie is dat (eindelijk) op de kaarten van Kiev op de langere termijn nog steeds sneeuw op het programma staat. Kan het daar ook mogelijk nog eens winter worden. O ja, we spreken over landklimaat, althans zo stond dit zo bekend in de boekjes.
  Het geeft aan hoe diep anti winters het avondland Europa is.

  Nou ja, winter zie ik het voor de L.L. nog lang niet worden. Maar mag een keer die nattigheid, en geen onzin meer praten over watertekort, een keer niet uitmonden in een keer een zware sneeuwstorm voor de L.L? Gewoon code rood door een sneeuwstorm.

  Bij gebrek aan enige kansen op een ijsvloer momenteel, zie ik wel uit naar zo een chaos voor de L.L.

  Spyfromthesky

 22. Bb-king schreef:

  Hier in Ehrwald dorp regen regen en regen. Ehrwalder is het goed skiën met gister en vandaag 10-15 cm erbij

 23. RichardB schreef:

  Vandaag heerlijk geskied in Leogang helaas is de sneeuwgrens niet tot in het dal +3,5 ik hoop op afkoeling vannacht en heel misschien morgen ochtend een laagje sneeuw. Verder Saalbach Leogang geen problemen

 24. Stefan Kaptein schreef:

  En wij zijn ook weer “thuis” gekomen in Brixen im Thale. Zijn gister middag vertrokken en rond 20:30 in Brixen aangekomen. Lekker door kunnen rijden via Stuttgart dus Greta eat your hart out. Gelukkig is er gisteren boven de 1000 meter cosmetische sneeuw gevallen dus ziet het plaatje er boven de zeg maar 1300 meter wit uit. Jammer genoeg is het in het dal nog steeds behelpen. De ski verbinding van de camping met skiwelt is gesloten omdat er gewoon 0 cm sneeuw in het dal ligt. Alles wat er ligt is opegspoten kunstsneeuw. Het neer ploffen en aanklikken van de skies voor de caravan is er deze kerst vakantie niet bij. Wil dit gaan lukken dan zal er echt een 50 cm moeten vallen, en dat gaat er niet komen. We mogen blij zijn met een schamele 5 to 15 cm en dat is dus opnieuw alleen maar cosmetisch. Voor verbetering op de pistes is toch echt wel meer nodig. op dit momenr regent het in het dal en daar wordt deze winter liefhebber niet vrolijk van. En bij gebrek aan een klassieke nordstau moeten we het steeds doen met een west circulatie die de noordkant van de alpen allen wat cosmetische sneeuw heeft gegeven tot nu toe. Ik hoop dat de stroming wat meer naar de noord draait zodat we nu eindelijk ook dit gedeelte van de alpen van de zo nodige sneeuw kunnen voorzien. Maar ik ben bang dat het opnieuw niet gaat lukken. Ben bang dat dinsdag alles weer wegspoelt wat er maandag mocht vallen.

 25. Asten (Harmelen) schreef:

  Hochkrimml vanaf aankomst gisteren zo’n 25 cm gevallen. Vanmiddag 2 uurtjes zo goed als droog en daarna weer inzettende sneeuwval. Morgen wrs de 1e dag in mijn ‘wintersportcarriere’ dat ik niet ga skiën wegens combi sneeuwval/extreme wind. Ben benieuwd !

 26. Skiwi schreef:

  Bij voorbaat al mijn excuses voor hetgeen ik hierna ga schrijven, maar…

  …wat een ellendige horrorwinter beleven we hier alweer in de LL!!!
  En dan heb ik het nog niet eens over het ontbreken van vriestemperaturen, maar vooral die ellendige regen en wind en dat gebrek aan enig zonlicht.

  Eigenlijk heb ik er zo hard genoeg van dat ‘t voor mijn part gewoon weer lente mag worden, gedaan met die flutwinter…

 27. Koninks schreef:

  Gfs rond uit slecht. Wat weer een belachelijke winter tot nu toe. Misschien toch klimaat???

  • Maarten schreef:

   Tja de koude winter voorspelling ivm zonnevlekken en allerlei cycli lijkt er weer niet van te komen. Het heeft er alle schijn van dat een aantal kenners het toch verkeerd hebben ingeschat. Nogmaals “lijkt”. Die kenners hebben er meer verstand van dan menigeen hier maar voorlopig wijzen de statistieken op hun ongelijk. Ben benieuwd of die mini ijstijd nog komt of dat we echt veranderen in een braadpan. Wellicht niet onder het juiste artikel en wellicht voor Hajo helemaal niet het juiste moment. Maar ben benieuwd hoe hij de rest van deze winter en de komende winters inschat.

  • Spyfromthesky schreef:

   GFS niet slechter op het einde dan de run ervoor. GFS en het Europese systeem zijn het al niet over 5 dagen eens, dus 120 uur vooruit. Je mag blij zijn als ze nu 3 dagen het precies goed kunnen hebben.

   De laatste, een beetje winter in de L.L. voor een korte periode dateert alweer van 2013/2014. Er is al een hele jonge generatie in de L.L. die niet weet wat natuurijs is. Waar de vijvers vol zijn van schaatsende mensen.

   Ik woon nu 10 jaar in een nieuwbouwwijk. Nou ja nieuwbouwwijk, het is alweer 10 jaar. Op de sloot achter mijn huis daar is in al die jaren slechts 2 keer op kunnen schaatsen door de kinderen.

   Ik denk steeds meer terug aan die jaren 80. Wat een mooie schaatstochten geschaatst in de Alblasserwaard onder echt elke omstandigheden. Wat kon je in de jaren 80 vaak schaatsen.

   Spyfromthesky

 28. nils schreef:

  Hans!
  Het sneeuwde precies tot 10 uur toen de les van onze zoon begon. Daarna brak binnen een half uur de zon tijdelijk door. Verder was het licht vandaag en aan het einde weer een zonnetje. Lichte koude sneeuw. Enige negatieve, door de drukte en verse sneeuw, al vroeg zeer grote hopen op de pistes met steilere afdalingen waar het ijs tevoorschijn kwam. Na preparatie zal het weer beter zijn. Al met al… een fantastische keuze!! Hopen dat de noord 9bft die bergfex voorspelt voor morgen een beetje meevalt…

  • Hans schreef:

   Komende dagen zon en wat wolken maar wel droog. Helaas een stevige NWwind Nils. Maar is het nu al overal druk? Steil valt overwegend wel mee toch? Genoeg keuze vwb skigebieden daar 🙂

   • nils schreef:

    De combinatie van zon, wolken maakt het landschap nog mooier… we zitten in een klein apartementje boven de oefenweide van Selva op de hoogte vd dantercepieslift, ongekende uitzichten rondom. De pistes zijn inderdaad niet zo steil maar doordat we vandaag precies op de rondaroute zaten was het druk. Zoon heeft 3 uur skiles en het liftsysteem i.c.m. korte soms vlakke afdalingen zorgt ervoor dat je weer op tijd terug moet en dus niet naar de mooie uithoeken kan die ik ken van 10 jaar geleden. Woensdag geen les dus in de zon de hele dag knallen! Het is hier echt ongekend mooi winters… ze hebben al 3 keer zoveel sneeuw als de hele vorige winter! Geluksvogels zijn we!! (Mag ook wel na het afgelopen jaar maar dat is een ander verhaal…)

 29. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooie berichten van iedereen!! Morgen een hele mooie sneeuw dag voor de nooordalpen laten we daar van genieten.

 30. Raoul schreef:

  4 graden en dikke vette warm water regen in het dal van brixen! Morgen boven maar is kijken!

 31. Max schreef:

  En nog steeds grote onzekerheid vanaf de 27e… kijken we vanmiddag nog even naar!
  Al gekeken Hajo?

 32. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577046552.jpeg[/img]

 33. nils schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577046571.jpeg[/img]

 34. nils schreef:

  Snowboardles geven moest er staan

 35. Kalmz schreef:

  Weet je nog dat de weerparametrische gegevens gedurende 3,4 dagen bijna hetzelfde waren? Ik denk dat het een grote verrassing zal zijn(LL) , ik denk dat het zal veranderen …

 36. Tjeerd schreef:

  Sneeuwfanaat Ron,
  Je bent heel enthousiast, maar je geeft valse hoop over de sneeuw in de Noord Alpen. Check ook eens jouw berichten over spellingfouten.

 37. RichardB schreef:

  Goedemorgen wintersportgebieden waker geworden en helaas geen sneeuw in het dal in Leogang. De webcam beelden zijn kg donker dus ben benieuwd boven maar dat gaan we zien vandaag.

 38. joke,riederalp schreef:

  Vroeg op….. Om 6.45 uur de pletter langs de deur met z’n koplampen en veel lawine knallen. Het sneeuwt en min 5 graden. Nog geen wind, maar dat gaat jammer nog wel veranderen.
  Ik vind het heerlijk weer, maar vandaag alle kleintjes naar de skischool is een ander verhaal……

 39. Stefan Kaptein schreef:

  Goede morgen winter liefhebbers. Jammer maar helaas, warm water ohne ende onder de 1200 meter in Skiwelt. Boven natuurlijk wel lekker sneeuw, maar om alle pistes te openen is er toch op lager niveau sneeuw nodig. Maar de winter is in geen velden of wegen te bekennen helaas. Dus het ansichtkaartje uitzicht ontbreekt nog.

  • Henrik schreef:

   Voor winter moet je aan de zuidkant zijn. 50cm sneeuw in Kals am Grossglockner, actueel sneeuwt het keihard en op de berg ligt meer dan 1,5m sneeuw. Volop winter hier dus

 40. Valentijn schreef:

  Opvallend: sneeuwvalgrens ligt (duidelijk) hoger dan voorspelt hier in Zell am SeeKaprun. Het zou 800-1000m zijn, op dit moment duidelijk hoger. Het weekend was het omgekeerd… blijft dus moeilijk. Hopen dat die vandaag toch richting die 800m zakt.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Mijn ervaring is dat sneeuwvalgrens vaak te positief wordt weergegeven. Als er 1000 meter wordt gezegd, dan tel ik er standaard zeker 200 meter bovenop.

 41. Rutger schreef:

  Vanaf 27/12 zit ik in Maurach op zo’n 900m. Het blijft ontzettend spannend of het gaat sneeuwen of warm water zal gaan regenen. Skiën lukt wel, de skigebieden liggen wat hoger. Helaas ziet het dorpje er groen, nat en triest uit. Bij een snelle blik op de weerkaarten vanmorgen zag ik helaas dat er nog geen verbetering in zit. Temperaturen boven nul en als er neerslag valt is het regen. Gisteren was yr.no nog heel positief met een winterinval vanaf 28/12. Hoe anders was het vanmorgen weer, vrij hoge temperaturen en over het algemeen regen.

 42. Björn schreef:

  In Ischgl weer dikke 10 cm in het dorp erbij, sneeuwt nog steeds lekker door…
  Wel redelijk veel liften en dus ook pistes dicht door de wind !

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Hochkrimml: vandaag meer dan 20 cm en woensdag meer dan 30 cm op dorpsniveau in het vooruitzicht. met de beetjes die er op de andere dagen nog zullen vallen en de al gevallen 30 cm sinds onze aankomst zal ik hier wellicht de meest sneeuwrijke kerstwintersportvakantie ever gaan meemaken. Besloten vandaag niet te gaan skiën wegens verder toenemende wind (Königsleiten is vrijwel alles nu al dicht)..

 43. Koninks schreef:

  Hinterglemm en Saalbach lijkt toch wel wat op sneeuw.

 44. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1577088768.jpeg[/img]
  Op naar de skischool….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.