zonnestelsel

Geweldig! Kijk ik ben een ouwe lul van 48 (nog best wel fit) maar zolang er nog jonge mensen zijn die zo geïnspireerd aan mooie projecten werken is er hoop voor de mensheid. Een van de jongens zegt als men hem vraagt: waarom ben je hier? “Ik ben werkeloos!” Maar niemand is toch werkeloos zo lang ik nog een mooie gedachte kan hebben en een rondje kan rennen. Zo lang ik op social media iets goeds kan doen voor vluchtelingen of een oude oma kan helpen. Anyway: kijk deze video…

Kies na afloop van deze video zelf of je meer hebt met Wubbo Ockels die de aarde zag als een kwetsbaar ruimteschip met een dunne huid als een schip en dat wij die huid niet mogen veranderen, of dat je de aarde eerder ziet als een kleine maar zeer trotse robuuste knikker in de ruimte met krioelende mensjes daarop die zich vaak belangrijker achten dan ze zijn en dan bijvoorbeeld grote klimaatconferenties optuigen om de goden mild te stemmen (waarin ze meestal zeggen niet te geloven en dat is dan ook wel weer gek).

Categorieën: Video

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.