Zoals in het weerbericht van vrijdag aangekondigd is de sneeuwgrens alsnog wat gedaald vanaf het binnentrekken van de neerslagzone in de Franse Alpen gistermiddag. Onder de partners van Wintersportweerman.nl zijn gelukkig verschillende hoog gelegen skigebieden en skidorpen zodat we vanochtend trots kunnen melden dat Les Menuires, Zillertal Arena, Obertauern, Die Tauplitz en Livigno allemaal mooie sneeuw hebben! En natuurlijk ook het Kitzsteinhorn gletsjergebied van Zell am See Kaprun. Hierboven de meest bizar mooie webcamplaat vanochtend van het Niederhorn boven Beatenberg (download grote plaat). Hieronder nog veel meer snoepplaatjes.

[fbphotos id=498106056890271]

Dit is echt een hele fraaie collectie webcambeelden omdat het contrast zo mooi is. De Tauplitz springt er voor mij uit omdat daar zo ver naar het oosten enerzijds de warmte vanochtend pas verdreven wordt (druppels op de cameralens), maar anderzijds de sneeuwval het meest intens is. Kies zelf even welke je de mooiste vindt en laat het weten in de reacties! Kijk ook even onder de webcams naar de Feratel videoplayer (zie menu of klik hier) om te zien waar de vlokken echt fraai neerdwarrelen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.