Zoals in het weerbericht van vrijdag aangekondigd is de sneeuwgrens alsnog wat gedaald vanaf het binnentrekken van de neerslagzone in de Franse Alpen gistermiddag. Onder de partners van Wintersportweerman.nl zijn gelukkig verschillende hoog gelegen skigebieden en skidorpen zodat we vanochtend trots kunnen melden dat Les Menuires, Zillertal Arena, Obertauern, Die Tauplitz en Livigno allemaal mooie sneeuw hebben! En natuurlijk ook het Kitzsteinhorn gletsjergebied van Zell am See Kaprun. Hierboven de meest bizar mooie webcamplaat vanochtend van het Niederhorn boven Beatenberg (download grote plaat). Hieronder nog veel meer snoepplaatjes.

[fbphotos id=498106056890271]

Dit is echt een hele fraaie collectie webcambeelden omdat het contrast zo mooi is. De Tauplitz springt er voor mij uit omdat daar zo ver naar het oosten enerzijds de warmte vanochtend pas verdreven wordt (druppels op de cameralens), maar anderzijds de sneeuwval het meest intens is. Kies zelf even welke je de mooiste vindt en laat het weten in de reacties! Kijk ook even onder de webcams naar de Feratel videoplayer (zie menu of klik hier) om te zien waar de vlokken echt fraai neerdwarrelen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.