aravisnu

Aravis 520. Een flat in Les Menuires uit 1964. Helemaal aan het begin dus van het station. Andere ideeën over architectuur destijds natuurlijk. Dat haal je ook tegenwoordig niet meer weg. Die oude gebouwen hoog uitstekend boven de paradijselijke witte sneeuwarena zijn gewoon een tijdbeeld. Wat je wél kunt doen natuurlijk is de boel aan de buitenkant opfrissen en aan de binnenkant compleet renoveren. Architectenbureau H2O deed het met Aravis 520 en won een hele reeks architectuurprijzen met het 55m² grote appartement “Le Refuge”.

aravis toen en nu

Kijk maar eens voor en na! H2O Architectes won ermee de volgende prijzen: Prix National de la Construction Bois – Mention Aménagement Intérieur 2014 ArchiDesignClub Award catégorie Intérieur – Résidentiel. Kijk eens naar de hele lijst publicaties in Architectuurmagazines. Hieronder de hele plattegrond…

big_397073_9276_4_gallery1

Binnen Les Menuires is dit maar één van de voorbeelden van renovaties van oudere gebouwen. Géraldine Cousin van de VVV Les Menuires: “Vele appartementen en ook hele residences zijn gerenoveerd in verschillende stijlen: traditioneel, modern. Eigenaren die verbouwingen doen krijgen financiële ondersteuning. Samen met de vele splinternieuwe hotels en residences ondergaat Les Menuires zo geleidelijk een complete transformatie.”

araviskeuken (licht)

Verrassend concept
Aravis 520 is door H2o Architecten volledig voorzien van een nieuwe look en daarmee verbouwd tot een prachtige wintersportaccommodatie die ruimte biedt aan een groot gezin. De uitdaging lag in de gegeven ruimte. Hoe vergroot je het woonoppervlak zonder de ondersteunende elementen aan te raken? De meubels zijn niet aangepast aan de maten van de appartementen, maar andersom en zijn daarmee zeer praktisch ingedeeld. Zo is er een uniek concept gecreëerd en een luxe ogend paradijsje van 55m2. De houten ronding die dwars door het appartement loopt, zorgt voor een grote woonkamer en alle overige kamers sluiten hierop aan. Door het hout en de witte accenten krijg je het gevoel écht in de bergen te zijn en dat is natuurlijk de bedoeling als je op wintersport bent.

Kijk eens rond bij Summit Travel of op lesmenuires.com of op booking.lesmenuires.com naar leuke aanbiedingen. Wat zijn jouw ervaringen met appartementen, châlets en hotels – oud en nieuw – in de Franse Alpen?


1 reactie

Gesloten voor reacties.