opening3v

Vanuit Les Menuires horen we het volgende: de 3 Vallées openen gedeeltelijk op zaterdag 13 december. De huidige lagere temperaturen en het werk van de pisteurs maken het mogelijk dat er zaterdag op twee plaatsen 1000 hoogtemeters te skiën zijn. De verbinding met de 3 Vallées is via de piste Alouette en de rechtstreekse verbinding met Val Thorens gaat via de Mont de la Chambre. Wie morgen om 9 uur op de Croisette verzamelt die trakteren we op koffie en croissant en daarna gaan we samen de piste op.

planouverturesrm3vallees

Hier in groen gemarkeerd de pistes die open zullen zijn. Met dank ook nog aan dump Floor die op 18 november alleen de westelijke Alpen trakteerde. Wie van jullie is bij de opening aanwezig? Mijn smoes kennen jullie…. de gezinsverplichtingen. Voor het overige zeg ik: wat doe je hier nog? O ja, stormchasen


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.