met het hele gezin naar les menuires

Les Menuires krijgt al enkele jaren het “Famille Plus Label”, hierdoor staat dit skigebied garant voor een geslaagde familievakantie. Van kinderopvang, kinderclubs, speciale aanbiedingen voor de skipas tot skilessen en stages, je vindt het allemaal in dit prachtige partnergebied. 

Les Menuires voor het hele gezin

Voordelige skipassen voor jouw gezin

Laten we beginnen met het misschien wel interessantste voor veel familie. De prijs van de skipas, je kan het draaien of keren, dit neemt een flinke hap uit elk gezinsbudget. Het is een kost die je niet kan vermijden, net zoals de verblijfskosten. In Les Menuires kan je echter gebruik maken van de Familie Pas. Deze formule biedt de mogelijkheid om allemaal aan het zelfde kindertarief te wintersporten. Voorwaarden je bent met 2 volwassenen en 2 kinderen en je neemt een pas voor 6 dagen. Per persoon betaal je dan €191,20 voor 6 dagen in Les Menuires.

Ga je op reis met vrienden dan kan je genieten van een ander voordeel. De Tribu pas, wanneer je minstens 3 keer dezelfde skipas koopt voor minstens 6 dagen dan krijg je ook korting. Zo betaal je per persoon €224 voor 6 dagen winterpret op de pistes van Les Menuires.

De opvang mogelijkheden in Les Menuires

Zijn jouw kleintjes nog niet vertrouwt met de sneeuw dan kan je gebruik maken van de Piou Piou club. Deze club is elke dag beschikbaar vanaf 09h00 tot en met 17h15, met uitzondering op zaterdag. Je hebt hier een crèche voor kinderen van 3 tot 30 maanden en de miniclub. Dit laatste is voor kinderen van 31 maanden tot 5 jaar, hier maken ze kennis met de sneeuw.

Leren skiën in Les Menuires

Je hebt in het skigebied 2 beginnersruimtes, hier kan je zowel als volwassene of als kind veilig leren skiën. Daarnaast zijn er 5 lopende banden en één skilift die je gratis kan gebruiken om kennis te maken met glijsporten. Er zijn ook tal van glijcircuits over het skigebied verspreid. De meeste skiliften hebben trouwens een extra veiligheidssysteem.

Bovendien kan je in Les Menuires terecht in één van de 4 skischooltjes voor professionele ondersteuning. Hier kan je zowel de basis leren als telemark-, freeride-, handiskilessen volgen.

Activiteiten voor het hele gezin

Op slecht weer kan je terecht in het zwemcomplex van Les Bruyères, maar het echte avontuur vind je natuurlijk in de sneeuw. De speed mountain, de roc’n’ bob, een labyrint in de sneeuw, sneeuwschoenwandelen. Je hoort het al het aanbod is enorm uitgebreid.

Wil je meer weten over Les Menuires? Lees dan ook dit artikel van Jannes! Hij ging er met zijn gezin 2 jaar geleden al op verkenning ;-).

Heb jij al een wintersportvakantie geboekt met het gezin?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!