Je kunt er zowat een zaterdagbijlage van een dagblad mee vullen, zo veel leuke nieuwtjes zijn er te melden uit Les Menuires. Dit flatdorp hoog in de bergen dat velen zo lelijk vinden, maar ik vooral ’s avonds zo mooi (net een ruimtestation), zit echt niet stil en weet echt te verrassen. Ik pik even het leukste nieuwtje eruit: de Tribe skipas! Dat betekent dat je als je met 3 of meer mensen een skipas boekt (als “tribe” dus), je een mooie gezamenlijke korting krijgt.

Ook nieuw is het feit dat je op lesmenuiresreservation.com nu met een gedetailleerde opgave van je wensen je accommodatie online kunt boeken. Bij mij gaat er iets mis in het Engels trouwens. Dus moet je Frans kunnen om het formulier in te vullen. Ik zal ze even tippen. Hieronder de andere nieuwtjes uit Les Menuires – gegoten in de vorm van mijn top 10.   

Mijn top 10 nieuwtjes Les Menuires:

  1. Tribe skipas
  2. Big air bag of rail met automatische video-opname
  3. Lawinepieper oefenplaats
  4. Walibi boarder cross verbeterd
  5. Nieuwe 6p  stoeltjeslift Reberty
  6. Wijnproefavonden in La Bouitte
  7. Hotel Le Menuire nieuw zwemparadijs
  8. Nieuwe Bettex piste
  9. Online boeken op lesmenuiresreservation.com
  10. 3 hotels gepromoveerd van *** naar **** 

Alle nieuwtjes in het Engels op lesmenuires.com of volg facebook

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.