Je kunt er zowat een zaterdagbijlage van een dagblad mee vullen, zo veel leuke nieuwtjes zijn er te melden uit Les Menuires. Dit flatdorp hoog in de bergen dat velen zo lelijk vinden, maar ik vooral ’s avonds zo mooi (net een ruimtestation), zit echt niet stil en weet echt te verrassen. Ik pik even het leukste nieuwtje eruit: de Tribe skipas! Dat betekent dat je als je met 3 of meer mensen een skipas boekt (als “tribe” dus), je een mooie gezamenlijke korting krijgt.

Ook nieuw is het feit dat je op lesmenuiresreservation.com nu met een gedetailleerde opgave van je wensen je accommodatie online kunt boeken. Bij mij gaat er iets mis in het Engels trouwens. Dus moet je Frans kunnen om het formulier in te vullen. Ik zal ze even tippen. Hieronder de andere nieuwtjes uit Les Menuires – gegoten in de vorm van mijn top 10.   

Mijn top 10 nieuwtjes Les Menuires:

  1. Tribe skipas
  2. Big air bag of rail met automatische video-opname
  3. Lawinepieper oefenplaats
  4. Walibi boarder cross verbeterd
  5. Nieuwe 6p  stoeltjeslift Reberty
  6. Wijnproefavonden in La Bouitte
  7. Hotel Le Menuire nieuw zwemparadijs
  8. Nieuwe Bettex piste
  9. Online boeken op lesmenuiresreservation.com
  10. 3 hotels gepromoveerd van *** naar **** 

Alle nieuwtjes in het Engels op lesmenuires.com of volg facebook

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.